Κινηματογραφική καταδίωξη διακινητή μεταναστών στη Θεσσαλονίκη

Στα «δίχτυα» της αστυνομίας έπεσε μετά από καταδίωξη 38χρονος διακινητής μεταναστών στη Θεσσαλονίκη, καθώς εντοπίστηκε να μεταφέρει με ΙΧ επιβατικό αυτοκίνητο πέντε άτομα, εκ των οποίων τρία στο πορτ μπαγκάζ.

propoli

Ειδικότερα, κατά τις πρώτες πρωινές ώρες σήμερα, στην Εγνατία Οδό στο ύψος του Δερβενίου, αστυνομικοί του Τμήματος Διαχείρισης Μετανάστευσης έκαναν σήμα στάσης στο αυτοκίνητο που οδηγούσε ο συλληφθείς, ο οποίος δε συμμορφώθηκε και ανέπτυξε ταχύτητα προκειμένου να διαφύγει.

Ακολούθησε καταδίωξη, κατά την οποία το όχημα του 38χρονου ακινητοποιήθηκε προ των διοδίων Μαλγάρων (ρεύμα εξόδου), με τη συνδρομή αστυνομικών της Τροχαίας Αυτοκινητοδρόμων Θεσσαλονίκης. Εκεί ο 38χρονος προσπάθησε να διαφύγει πεζός, πλην όμως συνελήφθη, παρά τη σθεναρή αντίσταση που προέβαλε.

Μετέφεραν παράνομα μετανάστες

Κατά τον έλεγχο που ακολούθησε, διαπιστώθηκε η παράνομη μεταφορά πέντε αλλοδαπών, τρεις εκ των οποίων ήταν στον αποθηκευτικό χώρο του οχήματος.

Από την περαιτέρω έρευνα προέκυψε ότι οι εν λόγω αλλοδαποί μπήκαν παράνομα στη χώρα από περιοχή του Έβρου, καταβάλλοντας για τη μεταφορά τους χρηματικό ποσό.

Με δικογραφία σε βάρος του, για παράνομη μεταφορά-προώθηση μεταναστών στο εσωτερικό της χώρας, απείθεια και αντίσταση, ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον αρμόδιο εισαγγελέα.

Στο μεταξύ, και στη Ροδόπη συνελήφθησαν χθες τέσσερις διακινητές, ένας 42χρονος Έλληνας και τρεις αλλοδαποί, ηλικίας 30, 29 και 24 ετών, οι οποίοι προωθούσαν στο εσωτερικό της χώρας, σε τρεις διαφορετικές περιπτώσεις, συνολικά 29 μη νόμιμους μετανάστες.

Loading