INTIME

Κ. Ζέρβας: «Να ενώσουμε τη Θεσσαλονίκη»

Ρεπορτάζ: Μαρία Βλάχου

propoli
Παρουσία εκατοντάδων πολιτών, μελών της κυβέρνησης, στελεχών της τοπικής αυτοδιοίκησης και φορέων της πόλης ορκίστηκαν ο νέος δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Κωνσταντίνος Ζέρβας, και τα μέλη του νέου δημοτικού συμβουλίου Θεσσαλονίκης.

«Ερχόμαστε για να χτίσουμε και όχι να γκρεμίσουμε. Ερχόμαστε για να ενώσουμε την πόλη και όχι να τη χωρίσουμε. Αρκετά με τους διχασμούς, αρκετά με τις ρηχές αντιπαραθέσεις, με τους διαγκωνισμούς που έχουν επιπτώσεις στο σώμα και την ψυχή της πόλης», ήταν το μήνυμα ενότητας που έστειλε ο νεοεκλεγείς δήμαρχος Θεσσαλονίκης.

«Έδωσα ήδη το σήμα αμέσως μετά τις εκλογές καλώντας κάθε μέλος του δημοτικού συμβουλίου για συνεργασία σε κάθε επίπεδο, έχοντας κατά νου ότι πρέπει επιτέλους για όσα συμφωνούμε στην ουσία –και αυτά είναι τα περισσότερα- να συμφωνούμε και στην πράξη. Θα δείτε σε λίγες μέρες ότι το διοικητικό σχήμα που επέλεξα επιβεβαιώνει την πρόθεση να πορευτούμε όλοι μαζί», πρόσθεσε ο κ. Ζέρβας.

Το όραμα του νέου δημάρχου

Ξεδιπλώνοντας το όραμά του για τη Θεσσαλονίκη τόνισε πως «είναι μία πόλη με Μετρό, με ανακαινισμένο αεροδρόμιο, με λιμάνι σε αναπτυξιακή τροχιά, μία πόλη με αναπλασμένη τη ΔΕΘ, με αυξητικές τάσεις στον τουρισμό, στον υψηλού επιπέδου τουρισμό, με πράσινο και αστικές συγκοινωνίες – χερσαίες και θαλάσσιες, μία πόλη με σύγχρονα και ασφαλή σχολικά κτίρια, με χρήση των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας, με υποδομές, νέα γήπεδα, ποδηλατόδρομους. Με ευταξία και με σοβαρή οικονομική δραστηριότητα».

Ο κ. Ζέρβας έκλεισε την ομιλία του με μία μικρή παράφραση μιας παραίνεσης του προέδρου Κέννεντυ: «Σκέψου τι μπορείς να κάνεις εσύ για την πόλη σου κι όχι τι μπορεί να κάνει η πόλη σου για σένα».

Όπως είπε ο ίδιος, «αυτό το μήνυμα που εκπέμπω προσωπικά εδώ και χρόνια, αυτό το μήνυμα που αποτέλεσε και το σύνθημα της δημοτικής μας ομάδας δεν είναι μια απλή φράση για εμένα, για εμάς. Είναι η συλλογική μας ευθύνη που πρέπει να μας ακολουθεί διαρκώς. Είναι η ανάγκη να υπερβούμε τον εαυτό μας και τις εσφαλμένες νοοτροπίες».

Στην ορκωμοσία παραβρέθηκε και ο υπουργός Εσωτερικών, Τάκης Θεοδωρικάκος, ο οποίος συνεχάρη δημόσια τον εκλεγμένο δήμαρχο, Κωνσταντίνο Ζέρβα, και όλους του δημοτικούς συμβούλους.

«Για την κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη τα προβλήματα δεν έχουν χρώμα, είμαστε εδώ γιατί θέλουμε να ενώσουμε όλους τους Έλληνες να αφήσουμε οριστικά στο χθες κάθε τεχνητή διαχωριστική γραμμή», τόνισε ο υπουργός Εσωτερικών στο χαιρετισμό του.

Και πρόσθεσε: «Πιστεύω ότι ο Κωνσταντίνος Ζέρβας είναι άξιος δήμαρχος Θεσσαλονίκης, έχει σχέδιο και όραμα για τη συμπρωτεύουσα. Μοιραζόμαστε το στόχο η Θεσσαλονίκη να είναι μία πόλη φωτεινή με ανοιχτούς ορίζοντας ανοιχτές προοπτικές για όλους τους πολίτες, χωρίς καμία διάκριση, μία πόλη καθαρή που αξίζει να δεις και που αξίζει να ζεις».

Δείτε πλούσιο ρεπορτάζ, videos και photos του Politik.gr από την ορκωμοσία.

Loading