INTIME (φωτό αρχείου)

Μέτρα ασφαλείας από τη Lime για τα ηλεκτρικά πατίνια

Την πρόταση του δημάρχου Θεσσαλονίκης, Γιάννη Μπουτάρη, για λήψη μέτρων ασφαλείας σχετικά με τα ηλεκτρικά πατίνια που κυκλοφορούν στην πόλη, φαίνεται να ενστερνίζεται η εταιρεία «Lime».

propoli

Όπως αναφέρει σε δήλωσή του ο Alessandro Tommasi, Διευθυντής Κυβερνητικών Σχέσεων της Lime για την Eλλάδα: «Το αίτημα του Δημάρχου Θεσσαλονίκης κ. Γιάννη Μπουτάρη υλοποιείται ήδη από την ομάδα μηχανικών μας, σύμφωνα με τη δέσμευσή μας στα θέματα ασφάλειας. Ο,τι ανακοινώσαμε νωρίτερα σήμερα για την πόλη της Αθήνας, θα εφαρμοστεί σε ολόκληρη τη χώρα. Η Θεσσαλονίκη ήταν η πρώτη Μεσογειακή πόλη που συνεργάστηκε μαζί μας για τη λειτουργία των ηλεκτρικών πατινιών και δεν μπορούμε παρά να συνεχίσουμε να προχωράμε μαζί της για ένα καινοτόμο σύστημα κινητικότητας στην πόλη».

Ενστάσεις μετά το τροχαίο στην Καλαμαριά

Υπενθυμίζεται πως με αφορμή το τροχαίο ατύχημα που είχε σημειωθεί στην Καλαμαριά και στο οποίο εμπλεκόταν ένα ηλεκτρικό πατίνι, ο κ. Μπουτάρης ανέφερε στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου στις 18 Μαρτίου πως πρέπει να μειωθεί η ταχύτητα με την οποία κινούνται στα 5-10 χλμ/ώρα από 20 που είναι τώρα, καθώς – όπως τόνισε – δεν υπάρχει θεσμικό πλαίσιο γι΄αυτά και πλέον, έχουν γίνει επικίνδυνα.

Σημειώνεται πως από σήμερα η Αθήνα γίνεται η πρώτη ευρωπαϊκή πόλη στην οποία η μέγιστη δυνατή ταχύτητα που μπορεί να αναπτύξει ένα ηλεκτρικό πατίνι της Lime μειώνεται στα 20 χλμ/ώρα.

Loading