INTIME

Μπουτάρης: «Δεν θα διαλυθεί η Πρωτοβουλία»

Ρεπορτάζ: Μαρία Βλάχου

propoli

Με καθυστέρηση 40 λεπτών ξεκίνησε η συνέντευξη Τύπου του δημάρχου Θεσσαλονίκης, Γιάννη Μπουτάρη, μία ημέρα μετά την απόφασή του να μην είναι ξανά υποψήφιος.

«Αυτή δεν είναι αποχαιρετιστήρια συνέντευξη Τύπου. Καταλάβατε τι θα πει αυτό;», τόνισε αρχικά στους δημοσιογράφους ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης.

Ο κ. Μπουτάρης είπε, ότι η απόφασή του να μην είναι υποψήφιος είναι καθαρά προσωπική και έκανε μια αναδρομή στην αυτοδιοικητική του πορεία.

Όσον αφορά τα σενάρια περί διάλυσης της Πρωτοβουλίας, επισήμανε ότι η δημοτική παράταξη δεν θα διαλυθεί, αντίθετα θα διευρυνθεί. Και αυτό τόνισε πως θα είναι ένα μάθημα για τα πολιτικά κόμματα.

Μάλιστα, ο κ. Μπουτάρης τόνισε πως, αν και η δημοφιλία του είναι τρεις φορές μεγαλύτερη από το δεύτερο υποψήφιο, αποφάσισε να μην είναι υποψήφιος για δύο λόγους.

Πρώτον γιατί πιστεύει ότι το αξίωμα του δημάρχου δεν είναι επάγγελμα αλλά υπηρεσία και δεν θα πρέπει να εκλέγεται πάνω από δύο θητείες, αλλά και λόγω της ηλικίας του.

Δεν δίνει… χρίσμα ο Γ. Μπουτάρης

Για το αν θα δώσει «δακτυλίδι», απάντησε πως το μόνο… δακτυλίδι που φοράει είναι η βέρα του και πρόσθεσε πως δύο χρόνια πριν είχε αποφασίσει να μην είναι υποψήφιος, αλλά δεχόταν πιέσεις να είναι.

Η λάθος στάση στο Σκοπιανό

«Το πιο χοντρό λάθος που έχω κάνει, είναι η θέση μου για το Mακεδονικό. Δεν αλλάζω τη θέση μου. Ήταν όμως άκαιρη. Yπήρξε τραγική παραπληροφόρηση. Με βρίζουν λες και υπέγραψα εγώ την συμφωνία των Πρεσπών», ανέφερε σε άλλο σημείο της συνέντευξης Τύπου ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης.

Επικοινωνία με τον Αλέξη Τσίπρα

Παράλληλα, αποκάλυψε πως ενημέρωσε με μήνυμα τον Αλέξη Τσίπρα και πως εκείνος του απάντησε πως σέβεται την απόφασή του.

Loading