Νοτοπούλου: «Το μέλλον Μακεδονίας και Θράκης η ψηφιακή οικονομία»

Συνάντηση εργασίας με το γενικό γραμματέα του υπουργείου Ψηφιακής Πολιτικής (ΨΗΠΤΕ), Στέλιο Ράλλη, είχε την Παρασκευή (30/11) στο Διοικητήριο η υφυπουργός Εσωτερικών (Μακεδονίας και Θράκης), Κατερίνα Νοτοπούλου.

propoli

Το μέλλον της Μακεδονίας και της Θράκης είναι η ψηφιακή οικονομία τόνισε η υφυπουργός, η οποία ενημέρωσε τον κ. Ράλλη για τις ανάγκες που έχουν καταγραφεί στις τοπικές κοινωνίες στην ευρύτερη περιοχή της Μακεδονίας και της Θράκης σε ό,τι αφορά στα ψηφιακά έργα.

Παράλληλα, συζήτησαν τις λύσεις που πρέπει να προωθηθούν και συμφώνησαν σε αυστηρά χρονοδιαγράμματα ως προς την υλοποίηση κρίσιμων ψηφιακών έργων.

Η αναφορά της Κ. Νοτοπούλου σε ΟΑΣΘ και Παππά

Επίσης, η υφυπουργός αναφέρθηκε στην ψηφιακή αναδιοργάνωση του ΟΑΣΘ, υπενθύμισε την εξοικονόμηση που έχει γίνει και ότι για πρώτη φορά ο Οργανισμός δημοσιεύει τους ισολογισμούς του.

Αναφορικά με την κλοπή του προσωπικού υπολογιστή του προέδρου του ΟΑΣΘ, Στέλιου Παππά, δήλωσε πως «προφανώς ορισμένοι ήθελαν να αναζητήσουν διάφορα κρίσιμα στοιχεία».

Η κ. Νοτοπούλου αναφέρθηκε, ακόμη, στο πολύτιμο δυναμικό της Θεσσαλονίκης, τους φοιτητές και τις φοιτήτριές της και το πώς αυτοί θα ενταχθούν στο κομμάτι της πρωτογενούς ανάπτυξης μέσω της σύνδεσης τους με την ευφυή γεωργία.

Όσον αφορά στο Film Office (γραφείο Κινηματογράφου), μια προσπάθεια που ξεκίνησε πριν από ένα χρόνο από το γραφείο του πρωθυπουργού στη Θεσσαλονίκη, σε συνεργασία με τον υφυπουργό Λευτέρη Κρέτσο και την περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, η κ. Νοτοπούλου εξέφρασε την ικανοποίησή της για το γεγονός ότι το επόμενο διάστημα η πόλη θα έχει δικό της film office, που αναμένεται να προσελκύσει σημαντικές επενδύσεις με απασχόληση όλου του κλάδου οπτικοακουστικής παραγωγής.

Τέλος, συζητήθηκε η σύνδεση του ΥΜΑΘ με τον ψηφιακό κόμβο διακίνησης εγγράφων, ενώ συμφωνήθηκε επιπλέον, τα δυο υπουργεία να εργαστούν από κοινού ώστε να δημιουργηθεί στη Θεσσαλονίκη ένα πρότυπο ψηφιακό κέντρο για παιδιά το οποίο θα προσφέρει προγράμματα ενημέρωσης, δημιουργικής απασχόλησης και κατάρτισης.

Loading