Ο Δήμος Θεσσαλονίκης “διώχνει” τα ΙΧ από την Βασιλίσσης Όλγας (pics)

Το απόλυτο αλαλούμ έχει προκαλέσει ο Δήμος Θεσσαλονίκης σχετικά με την επέκταση του συστήματος ελεγχόμενης στάθμευσης στην Ε’ Δημοτική Κοινότητα. 

propoli

Τη στιγμή που στελέχη του Δήμου διαβεβαιώνουν ότι το σύστημα δεν είναι ακόμη έτοιμο να λειτουργήσει, δημοτικοί υπάλληλοι τοποθετούν απαγορευτικές κορδέλες κατά μήκος της λεωφόρου Βασιλίσσης Όλγας με τις οποίες ορίζεται ρητώς ότι: “Απαγορεύεται η στάση και η στάθμευση. Βεβαιώνονται παραβάσεις”.

Ενώ ο Δήμος Θεσσαλονίκης δεν έχει παραλάβει ακόμη το έργο από την ανάδοχο εταιρία, όσοι οδηγοί δεν γνωρίζουν την κατάσταση, πληρώνουν κανονικά το αντίτιμο της στάθμευσης στην Βασιλίσσης Όλγας μέσω του συστήματος thesis.

Σε δηλώσεις του στον ραδιοφωνικό σταθμό Flash 99,4 ο προϊστάμενος Αστυνόμευσης Μιχάλης Αλλαγιώτης την Δευτέρα 1η Απριλίου ανέφερε ότι το έργο δεν έχει ακόμη ολοκληρωθεί και παραληφθεί από το Δήμο.

Μάλιστα, ο ίδιος διευκρίνισε ότι όταν αυτό γίνει τότε θα τοποθετηθούν οι κορδέλες στο δρόμο ώστε να ενημερωθούν οι οδηγοί για την αλλαγή του καθεστώτος στάθμευσης στο σημείο.

Μόλις δύο μέρες μετά, και συγκεκριμένα την Τετάρτη 3 Απριλίου, οι δημοτικοί υπάλληλοι τοποθέτησαν τις κορδέλες με την απαγόρευση στάσης και στάθμευσης.

Η επισήμανση αυτή ουσιαστικά απαγορεύει την στάση και την στάθμευση των οχημάτων στο δρόμο, όπου λειτουργούν δεκάδες καταστήματα.

Όπως φαίνεται ο Δήμος Θεσσαλονίκης προχωρά χωρίς καθυστέρηση στην εφαρμογή του συστήματος και στην περιοχή του Ε’ δημοτικού διαμερίσματος, ενώ ακόμη δεκάδες πολίτες στήνονται στην ουρά για την υποβολή των δικαιολογητικών για την κάρτα μόνιμου κατοίκου.

Την ίδια στιγμή, ο Δήμος προχωρά στην επέκταση του συστήματος και προς τα Δυτικά

Από την περασμένη Παρασκευή το thesi ισχύει και για την οδό Φράγκων μέχρι τουλάχιστον την οδό Δωδεκανήσου. Για την προσθήκη αυτή δεν έχει ενημερωθεί ο ιστότοπος του thesi, όπου ενημερώνει τους κατοίκους και της επισκέπτες της Θεσσαλονίκης για τις περιοχές εφαρμογής του νέου συστήματος e-στάθμευσης.

 

 

Loading