Διαμαρτυρία της ΚΝΕ για τον Αμαζόνιο (pics,vd)

του Αντώνη Τσολναρά
«Ούτε Τραμπ ούτε Μακρόν, τη λύση θα τη δώσει η πάλη των λαών» είναι το μήνυμα της συγκέντρωσης μελών της ΚΝΕ έξω από το Προξενείο της Βραζιλίας στο κέντρο της Θεσσαλονίκης με αφορμή τις τεράστιες πυρκαγιές που έχουν ξεσπάσει στον Αμαζόνιο.

Δεκάδες άτομα κρατώντας πανό και σημαίες, κατηγορούν την πολιτική του Προέδρου της Βραζιλίας Μπολσονάρου, χαρακτηρίζοντάς την μάλιστα ως «εμπρηστική».

propoli

Το μέλος της Κεντρικής Επιτροπής της ΚΝΕ Αντρέας Κοράκης, μιλώντας στους δημοσιογράφους τόνισε μεταξύ άλλων πως «ο αγώνας για την προστασία του περιβάλλοντος, είναι ο αγώνας για την ανατροπή της βαρβαρότητας που ζούμε με τον καπιταλισμό».

«Η τεράστια καταστροφή που εκτυλίσσεται στην περιοχή του Αμαζονίου, οικοσύστημα που δικαίως αποκαλείται ο πνεύμονας της Γης, αποδεικνύει γι’ άλλη μια φορά, με τον πιο τραγικό τρόπο, ότι ο καπιταλισμός, το ανελέητο κυνήγι του κέρδους από τους μεγάλους επιχειρηματικούς ομίλους προκαλεί τεράστιες καταστροφές στον Αμαζόνιο», αναφέρουν τα μέλη της ΚΝΕ, δυο εκ των οποίων αφισοκόλλησαν έντυπα στην πόρτα του Βραζιλιάνικου Προξενείου.

 

Οι συγκεντρωμένοι στη συνέχεια ξεκίνησαν πορεία προς την Πλατεία Αριστοτέλους, όπου και θα προχωρήσουν σε εξόρμηση για την ενημέρωση του ζητήματος.

Loading