INTIME

Σε ρυθμούς ΔΕΘ και κινητοποιήσεων η Θεσσαλονίκη

Κάτι λιγότερο από μία εβδομάδα απομένει για να πραγματοποιηθούν τα εγκαίνια της 83ης ΔΕΘ στη Θεσσαλονίκη με φετινή τιμώμενη χώρα τις Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής.

propoli

Στα εγκαίνια της Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης το ερχόμενο Σάββατο (8 Σεπτεμβρίου), θα παραστεί και ο Αλέξης Τσίπρας.

Η επίσκεψη του Έλληνα πρωθυπουργού όπως κάθε χρόνο προκαλεί «αναβρασμό» σε διάφορα κινήματα και φορείς της Θεσσαλονίκης -και όχι μόνο-, με αποτέλεσμα να έχουν προγραμματιστεί από νωρίς το καλοκαίρι συγκεντρώσεις ενόψει της ΔΕΘ.

Συγκεντρώσεις από νωρίς

Αρχικά το συλλαλητήριο στις 12:00 το μεσημέρι στο άγαλμα του Μεγάλου Αλεξάνδρου ακυρώθηκε, ωστόσο θα πραγματοποιηθεί στις 19:00 έξω από το συνεδριακό κέντρο «Ιωάννης Βελλίδης».

Αφίσες και αστεράκια… παντού

Οι δρόμοι της Θεσσαλονίκης όπως έχει γίνει γνωστό εδώ και λίγες μέρες, θα έχουν άρωμα… Αμερικής, καθώς το μότο για τη φετινή είναι χρονιά είναι της «ΔΕΘ πολλών αστέρων», που παραπέμπει στα αστέρια της σημαίας των ΗΠΑ.

Ήδη, αστέρια στα χρώματα της αμερικάνικης σημαίας στολίζουν την οδό Τσιμισκή, αλλά και άλλους κεντρικούς δρόμους της πόλης.

Ήδη έχουν μπει οι αφίσες για τη συγκέντρωση και πορεία της ΓΣΕΕ, ενώ την εμφάνισή τους έκαναν και οι αφίσες για το Φεστιβάλ της ΚΝΕ στο πρώην στρατόπεδο Παύλο Μελά που διεξάγεται όπως πάντα τις ημέρες διεξαγωγής της έκθεσης.

Loading