Στήριξη στους πυρόπληκτους από Ισραηλιτική Κοινότητα, Μέγαρο Μουσικής και ΟΑΣΘ

Δωρεά ύψους 10.000 ευρώ κατέθεσε στον ειδικό τραπεζικό λογαριασμό που δημιούργησε η ελληνική κυβέρνηση για την αντιμετώπιση των αναγκών των πυρόπληκτων και την ανασυγκρότηση των περιοχών τους η Ισραηλιτική Κοινότητα Θεσσαλονίκης συναισθανόμενη –όπως υπογραμμίζει σε ανακοίνωση της– «τις δραματικές ώρες που περνά η πατρίδα μας και τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν οι κάτοικοι των περιοχών της Αττικής που επλήγησαν από τις πυρκαγιές, οι οποίες μέχρι στιγμής στοίχισαν τη ζωή σε 81 άτομα, μεταξύ των οποίων και μικρά παιδιά».

propoli

Στήριξη από το Μέγαρο Μουσικής

Τα έσοδα από την πρώτη συναυλία που θα δώσει τη νέα καλλιτεχνική περίοδο η Συμφωνική Ορχήστρα Νέων του Μεγάρου Μουσικής Θεσσαλονίκης (MOYSA) θα διατεθούν εξ ολοκλήρου για την ανακούφιση των πληγέντων, με απόφαση του διοικητικού συμβουλίου του Οργανισμού.

«Το Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης, όπως ολόκληρη η ελληνική κοινωνία, πενθεί για τον θάνατο δεκάδων αθώων ανθρώπων στην πύρινη τραγωδία της Ανατολικής Αττικής και συμπάσχει με όσους έχασαν αγαπημένα πρόσωπα αλλά και με όσους έχουν επηρεαστεί από την πυρκαγιά με οποιονδήποτε τρόπο» τονίζεται στη σχετική ανακοίνωση.

Και από τον ΟΑΣΘ

Στο μεταξύ, στους πυρόπληκτους της Αττικής θα διατεθεί, σε μια συμβολική κίνηση, η αποζημίωση της προχθεσινής (Πέμπτη 26 Ιουλίου 2018) έκτακτης συνεδρίασης του ΟΑΣΘ, όπως αποφασίστηκε ομόφωνα από τα μέλη του διοικητικού συμβουλίου του Οργανισμού. «Ήδη η σημαία του Ο.Α.Σ.Θ. κυματίζει μεσίστια συμμετέχοντας στο τριήμερο εθνικό πένθος, ενώ στις πινακίδες τηλεματικής στις στάσεις και στα λεωφορεία του Οργανισμού εμφανίζεται το μήνυμα “Η αλληλεγγύη κρατά όρθια την κοινωνία. Ο ΟΑΣΘ στο πλευρό των πυροπλήκτων”, που προτρέπει το επιβατικό κοινό να συμμετάσχει στην κάλυψη των αναγκών των πυροπλήκτων». Επίσης, ο Ο.Α.Σ.Θ. βρίσκεται σε καθημερινή επαφή με τη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας και ενημερώνεται για τις ανάγκες των πυρόπληκτων κατοίκων της Αττικής, ώστε να συμβάλλει στη συγκέντρωση των απαραίτητων αγαθών.

Η διοίκηση τέλος, σε συνεννόηση με το Σωματείο Εργαζομένων του Οργανισμού (ΣΕΟΑΣΘ), προτρέπει τους εργαζομένους να συμμετάσχουν στην κάλυψη των αναγκών για αίμα.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Loading