Στις αρχές Σεπτεμβρίου οι εκδηλώσεις της «Βαλκανικής Πλατείας»

Στις αρχές Σεπτεμβρίου θα πραγματοποιηθεί η «Βαλκανική Πλατεία», ο κύκλος πολιτιστικών εκδηλώσεων που διοργανώνει για 20ή χρονιά ο δήμος Νεάπολης-Συκεών. Η επίσημη έναρξη θα γίνει τη Δευτέρα 2 Σεπτεμβρίου με τη συναυλία της Μαρίας Φαραντούρη και του Βασίλη Λέκκα στα Συμμαχικά Κοιμητήρια (επί της οδού Λαγκαδά). Την προηγούμενη ημέρα, Κυριακή 1 Σεπτεμβρίου, χορευτές από όλα τα χορευτικά συγκροτήματα των συλλόγων του δήμου θα προαναγγείλουν το μεγάλο γεγονός με μια ειδική βραδιά στο πάρκο Ειρήνης (Ρολόι), στη Νεάπολη.
Σε μήνυμά του, ο δήμαρχος Νεάπολης-Συκεών Σίμος Δανιηλίδης επισημαίνει ότι σε αυτή την πλατεία ανταμώνουν οι λαοί των Βαλκανίων, οι πολιτισμοί και οι παραδόσεις, συναφουγκράζονται ο ένας τις αγωνίες του άλλου, και όλοι μαζί στέλνουν το μήνυμα της ειρήνης και της φιλίας, μέσα από την αλληλοκατανόηση, την επικοινωνία και τη συνεργασία. «Στο δήμο μας επιμένουμε να ορθώνουμε τη φωνή μας ενάντια σε φωνές διχασμού, ξενοφοβίας και μισαλλοδοξίας», τονίζει χαρακτηριστικά.
Σύμφωνα με τον Δήμο, οι σχετικές προετοιμασίες έχουν ολοκληρωθεί, ενώ έχει καταρτιστεί ένα πλούσιο καλλιτεχνικό πρόγραμμα. Πιο συγκεκριμένα θα πραγματοποιηθούν συναυλίες με τη με τη Γλυκερία και τη Μελίνα Ασλανίδου, τον Γιάννη Αγγελάκα  και τους 100 ° C, τους Δημήτρη Μπάση και Κώστα Καραφώτη, τη Ματούλα Ζαμάνη, το μουσικό σχήμα «Belonoga», τους Barcelona Gipsy Balkan Orchestra, τους Anxhela Peristeri και Ylli Baka. Παράλληλα, το πρόγραμμα περιλαμβάνει έκθεση εικαστικών και φωτογραφίας, βραδιά ποντιακής γευσιγνωσίας, ημέρα Κύπρου, παράσταση Καραγκιόζη, κ.λπ., ενώ υπήρξε ιδιαίτερη πρόβλεψη για μια μεγάλη, δημιουργική και ψυχαγωγική Παιδική Σκηνή.

propoli

 

© ΑΠΕ-ΜΠΕ ΑΕ. Τα πνευματικά δικαιώματα ανήκουν στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ΑΕ.

Loading