Ολοκληρώθηκε η στρατιωτική παρέλαση (vds)

Ολοκληρώθηκε η μεγάλη στρατιωτική παρέλαση στη Θεσσαλονίκη, με την οποία γιορτάστηκε η 28η Οκτωβρίου.

propoli

Στα αξιοσημείωτα είναι το γεγονός ότι την παρακολούθησαν μαζί οι πρόεδροι της Ελληνικής και της Ελληνικής Δημοκρατίας, Προκόπης Παυλόπουλος και Σέρτζιο Ματαρέλα, αντιστοίχως.

Στη συνέχεια, οι δύο πρόεδροι θα μεταβούν στην Κεφαλλονιά, προκειμένου να παραστούν και στις αντίστοιχες εκδηλώσεις του νησιού.

Η παρέλαση προβλήθηκε ζωντανά από την ΕΡΤ και την παρουσίασε για πέμπτη χρονιά ο Νίκος Λαδιανός. Σκηνοθέτης ήταν ο Γιώργος Μπότσος και παραγωγός ο Αργύρης Δούμπλατζης.

Την παράσταση έκλεψαν και φέτος τα F16 που «έσκισαν» τον ουρανό της Θεσσαλονίκης, πριν τις εντυπωσιακές επιδείξεις του «ΖΕΥΣ».

Πόλο έλξης αποτέλεσαν και τα άρματα του ελληνικού στρατού, στο πέρασμα των οποίων «σείστηκε» η λεωφόρος Μεγάλου Αλεξάνδρου.

Αξίζει να σημειωθεί, ότι την ώρα της παρέλασής τους οι Μακεδονομάχοι φώναξαν συνθήματα για την ελληνικότητα της Μακεδονίας, στέλνοντας το δικό τους μήνυμα για τη συμφωνία των Πρεσπών.

Δείτε σε video την παρέλαση για την 28η Οκτωβρίου:

Η άφιξη των δύο προέδρων στο χώρο της παρέλασης:

Στη Θεσσαλονίκη Καμμένος, Γεννηματά και Λεβέντης

Πέραν των δύο προέδρων, παρόντες στη Θεσσαλονίκη ήταν ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Πάνος Καμμένος, η επικεφαλής του Κινήματος Αλλαγής, Φώφη Γεννηματά, ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων, Βασίλης Λεβέντης, ο δήμαρχος της πόλης, Γιάννης Μπουτάρης, ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, Απόστολος Τζιτζικώστας, καθώς και οι βουλευτές Γιάννης Αμανατίδης, Έλενα Ράπτη, Κώστας Ζουράρις.

Loading