Συλλαλητήριο για τη Μακεδονία στη Θεσσαλονίκη (pics)

Ακόμη ένα συλλαλητήριο για τη Μακεδονία πραγματοποιήθηκε την Κυριακή (24/6), αυτή τη φορά στην πλατεία Λευκού Πύργου, στη Θεσσαλονίκη.

propoli

Η συγκεκριμένη συγκέντρωση πραγματοποιήθηκε έπειτα από διαδικτυακό κάλεσμα και με αφορμή τη συμφωνία των Πρεσπών, την οποία υπέγραψαν οι υπουργοί Εξωτερικών Ελλάδας και ΠΓΔΜ.

Εκατοντάδες πολίτες συγκεντρώθηκαν κρατώντας ελληνικές σημαίες και φωνάζοντας συνθήματα για την ελληνικότητα της Μακεδονίας και κατά της κυβέρνησης. Μάλιστα, την εμφάνισή τους έκαναν ακόμη και κρεμάλες!

Πορεία στο κέντρο της Θεσσαλονίκης

Μετά τη συγκέντρωση, ακολούθησε πορεία στο κέντρο της πόλης. Οι διαδηλωτές ξεκίνησαν από το Λευκό Πύργο, κινήθηκαν προς τα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ στην Εγνατία, ενώ σταμάτησαν για λίγο και έξω από το προξενείο των Σκοπίων, επί της οδού Τσιμισκή, και τραγούδησαν τον εθνικό ύμνο.

Συνθήματα και κατά του Μπουτάρη

Αξίζει να σημειωθεί, ότι εκτός από την κυβέρνηση στο στόχαστρο των διαδηλωτών βρέθηκε και ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Γιάννης Μπουτάρης, ενώ δεν έλειψαν και ακραία συνθήματα όπως «στα όπλα να πάρουμε τα Σκόπια» και «ο λαός απαιτεί τους προδότες στο Γουδί».

Loading