INTIME

Τσίπρας: «Μετρό Θεσσαλονίκης από το…2020»

Μπορεί η σημερινή εκδήλωση εγκαινίων του μετροσταθμού «Σιντριβάνι»  να πραγματοποιήθηκε με κάθε επισημότητα από την πλευρά του πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα ωστόσο όπως τόνισε ο ίδιος το έργο θα είναι έτοιμο προς χρήση από τους πολίτες της Θεσσαλονίκης τον Φλεβάρη του 2020.

propoli

Συγκεκριμένα, ο Αλ. Τσίπρας έφτασε νωρίς το μεσημέρι στον σταθμό, συνοδευόμενος από τον υπουργό Υποδομών και Μεταφορών, Χρήστο Σπίρτζη και τον πρόεδρο της Αττικό Μετρό, Γιάννη Μυλόπουλο και ξεναγήθηκε από τους συνοδούς του, ενώ ενημερώθηκε και για τα προβλήματα που υπάρχουν εξαιτίας των αρχαίων μνημείων που έχουν βρεθεί στο σταθμό της Βενιζέλου.

Στον χαιρετισμό του, ο πρωθυπουργός δεν έκρυψε την υπερηφάνεια του για τα έργα ολοκλήρωσης του έργου.

«Το πιο γνωστό ανέκδοτο για την πόλη της Θεσσαλονίκης, παύει να είναι πια ανέκδοτο και γίνεται πραγματικότητα» τόνισε στην ομιλία του ο Αλέξης Τσίπρας και πρόσθεσε πως «το έργο είναι ολοκληρωμένο κατά 95% σ’ ότι αφορά την κατασκευή των 13 πρώτων σταθμών και αυτό που λείπει είναι δύο πράγματα: Οι συρμοί και ο ιδιοκτήτης του έργου, δηλαδή οι πολίτες της Θεσσαλονίκης που δικαιούνται μετά από τόσα χρόνια αναμονής να έχουν τη δυνατότητα μιας σύγχρονης υποδομής που θα αλλάξει την ποιότητα της ζωής τους και την καθημερινότητά τους».

Επίσης τόνισε πως η κυβέρνηση προχώρησε σε μια «δύσκολη διαπραγμάτευση και συμφώνησε τελικά στα διαιτητικά δικαστήρια για το πλαφόν της αποζημίωσης στα 188 εκ. ευρώ αντί για 1.1 δισ. Κάτι περισσότερο από 900 εκατομμύρια σώθηκαν από τα χρήματα του ελληνικού λαού».

Θυμήθηκε δε ότι μέχρι το 2015 το έργο του Μετρό στη Θεσσαλονίκη ήταν «σταματημένο, βαλτωμένο, μαζί με την ανάπτυξη της πόλης, την προοπτική της, την ελπίδα των Θεσσαλονικέων. Ένα έργο που αντί να δώσει τις οριστικές λύσεις στο μεγάλο πρόβλημα της πόλης, των αστικών συγκοινωνιών, διαίρεσε την κοινωνία, υπονομεύοντας στην κοινή γνώμη και το ίδιο το έργο αλλά και την πολιτιστική κληρονομιά».

Για να συμπληρώσει ωστόσο ότι «όχι μόνο προχώρησε τελικά, αλλά ολοκληρώνεται σε χρόνο συντομότερο από όσο θα μπορούσε κανείς να φανταστεί, σε σχέση με τη πορεία των εργασιών όταν αναλάβαμε, σε σχέση με την απίστευτη χρονοτριβή και κωλυσιεργία όλα τα προηγούμενα χρόνια μέχρι να αναλάβουμε».

Σ’ ότι αφορά τις δοκιμές των συρμών αλλά και την διάθεση του έργου στο κοινό, ο πρωθυπουργός τόνισε πως πεποίθησή του είναι ότι «τον Φλεβάρη του 2020 οι πολίτες της Θεσσαλονίκης θα είναι σε θέση να κάνουν χρήση ενός εργαλείου που το έχουν ανάγκη».

Τέλος δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο ΟΑΣΘ τονίζοντας αρχικά πως παραδέχεται ότι υπάρχουν προβλήματα και μια χαώδη κατάσταση. «Παραδέχομαι πως υπάρχουν προβλήματα, αλλά γίνεται μια δύσκολη προσπάθεια» τόνισε χαρακτηριστικά και συμπλήρωσε πως τον ερχόμενο Φλεβάρη θα προκηρυχθεί διαγωνισμός για την απόκτηση 350 νέων αστικών λεωφορείων.

Loading