INTIME

Χορευτική διαμαρτυρία για τη Μακεδονία στη Θεσσαλονίκη

Μία πρωτότυπη, χορευτική διαμαρτυρία για τη Μακεδονία έχει προγραμματιστεί για σήμερα (30/7) το απόγευμα στη Θεσσαλονίκη.

propoli

«Ένας χορός για τη Μακεδονία» είναι ο τίτλος της εκδήλωσης και οι διοργανωτές καλούν πολιτιστικούς συλλόγους, μουσικούς και χορευτές να συγκεντρωθούν στο κέντρο της πόλης, φορώντας παραδοσιακές φορεσιές, και να χορέψουν από το λιμάνι έως το άγαλμα του Μεγάλου Αλεξάνδρου.

Στη σελίδα της εκδήλωσης στο Facebook αναφέρει, μεταξύ άλλων:

«Στις 16:30

Όλοι οι σύλλογοι, οι πολιτιστικοί φορείς, οι χορευτές με πολιτικά και οι μουσικοί θα συγκεντρωθούμε στον αύλειο χώρο του Λιμανιού δίπλα από τον Ερ. Σταυρό.

Όσοι δεν έχουν φορεσιές Μακεδονίας, να έρθουν με τις φορεσιές που αντιπροσωπεύει ο κάθε σύλλογος – χορευτική ομάδα. Π.χ Καππαδόκες , Θρακιώτες , Μικρασιάτες , Πόντιοι κλπ.

Στις 17:30

Θα ξεκινήσει ο χορός από την είσοδο του Λιμανιού (χώρος συγκέντρωσης) και όλοι οι χορευτές θα γίνουν.

“ΜΙΑ ΟΜΑΔΑ” και θα κατευθυνθούν χορεύοντας μακεδονικό συρτό στο άγαλμα του Μ. Αλέξανδρου.

Οι μελωδίες που θα ακουστούν θα είναι αυστηρά ελληνικές.

Αφού κυκλώσουμε το άγαλμα (μετά από δύο κύκλους) ο χορός θα σταματήσει.

Λήξη εκδήλωσης και επιστροφή στις βάσεις μας.

ΠΡΟΣΟΧΗ:

Για τη συμμετοχή σας ορίστε υπεύθυνους που θα συγκεντρώσουν συμμετοχές στις ομάδες σας και οι υπεύθυνοι στείλτε μου προσωπικό μήνυμα, γράφοντας όνομα πολιτιστικού φορέα χορευτικής ομάδας κλπ και αριθμό μελών που θα συμμετάσχουν.

Πρέπει να μαζευτούμε πάνω από 1000 χορευτές για να πετύχει αυτή η δράση. Είμαι σίγουρος ότι μπορούμε, αφού σε μια μόνο ομάδα υπάρχουν 700 και… μέλη και ακόλουθοι».

Loading