Η φωτογραφία του ασθενοφόρου είναι από EUROKINISSI

«Μου είπαν από το ΕΚΑΒ ότι δεν ξέρουν σε πόση ώρα θα φτάσουν… λόγω κίνησης», καταγγέλλει κάτοικος της Θεσσαλονίκης

«Φοβήθηκα πάρα πολύ. Εγώ αρχικά είχα πει μπράβο για το έργο του Flyover. Να γίνει επιτέλους κάτι στη Θεσσαλονίκη, αλλά πως μου στερείς το δικαίωμα να φτάσω έγκαιρα στο νοσοκομείο;» αναφέρει η κα. Φανή Μουρατίδου περιγράφοντας την περιπέτεια υγείας που είχε πριν λίγες μέρες όταν χρειάστηκε να διακομιστεί στο νοσοκομείο.

Ρεπορτάζ: Βαλάντου Γιαννακούδη

propoli

Η κα. Φανή Μουρατίδου χρειάστηκε στις 15 Δεκεμβρίου το απόγευμα, λίγο μετά τις 18.00 να μεταφερθεί εσπευσμένα σε εφημερεύον νοσοκομείο της πόλης καθώς εκδήλωσε ακατάπαυστη ρινική αιμορραγία.

Όπως περιέγραψε η ίδια στην Politic: «Βρισκόμουν στο φαρμακείο που εργάζομαι στο Ρετζίκι όταν ξεκίνησε να αιμορραγεί πολύ η μύτη μου». Χαρακτηριστικά αναφέρει η ίδια πως «Ήταν τόσο μεγάλη αιμορραγία σα να ανοίγεις μία βρύση. Είχε σπάσει μία αρτηρία, όπως έμαθα αργότερα. Σταδιακά ξεκίνησα να αιμορραγώ και από το στόμα».

«Ευτυχώς λόγω δουλειάς, γνώριζα από πρώτες βοήθειες, ωστόσο και πάλι δε μπορούσα να σταματήσω την αιμορραγία. Επικοινώνησα αμέσως με τον γιατρό μου ο οποίος μου ζήτησε να μεταβώ στο ιατρείο του στο κέντρο της πόλης, πράγμα αδύνατο λόγω της κίνησης, έβρεχε κιόλας εκείνη τη μέρα με ό,τι αυτό συνεπάγεται για το κυκλοφοριακό στη Θεσσαλονίκη. Στο μεταξύ η αιμορραγία αυξανόταν και άλλο. Καλέσαμε το ΕΚΑΒ στα πρώτα 20 λεπτά εφόσον δεν υπήρχε άμεσος τρόπος μετακίνησης και είχα ήδη χάσει μεγάλη ποσότητα αίματος. Η απάντηση που λάβαμε ήταν πως “να ξεκινήσουμε ναι, αλλά λόγω κίνησης δε ξέρουμε σε πόση ώρα θα φτάσουμε”. Όπως καταλαβαίνετε όταν λάβαμε αυτήν την απάντηση επικράτησε ένας πανικός», εξηγεί η κα. Μουρατίδου στην Politic.

Να σημειώσουμε στο σημείο αυτό, πως τα δύο νοσοκομεία που εφημέρευαν εκείνη την μέρα ήταν το ΑΧΕΠΑ και το Ιπποκράτειο. Το πρώτο βρίσκεται στο κέντρο της πόλης και το δεύτερο στην ανατολική πλευρά της Θεσσαλονίκης, αρκετά κοντά και πάλι στο κέντρο.

«Ευτυχώς, για καλή μου τύχη, με πήρε ένας συνάδελφος και πήγαμε αναγκαστικά σε ιδιωτικό νοσοκομείο στο Πανόραμα όσο πιο γρήγορα γινόταν με τη χρήση κόρνας και αναμμένα αλάρμ προκειμένου να μας επιτρέπουν οι άλλοι οδηγοί να περνάμε, όπως και έγινε. Πήγαμε μέσα από το Ασβεστοχώρι και φτάσαμε σε 40 λέπτα, για μια απόσταση που κανονικά δεν ξεπερνάει τα 20 λεπτά. Καθόλη τη διάρκεια είχα μαζί μου μια μικρή λεκάνη και μέχρι να φτάσουμε πρέπει να είχα χάσει περίπου 1 λίτρο αίμα» ανεφέρει η κα. Μουρατίδου περιγράφοντας τη διακομιδή της με ΙΧ.

«Είχαμε ενημερώσει στο νοσοκομείο και μας περίμεναν. Οι γιατροί εκεί μου είπαν πως ίσως αν ήμουν μεγαλύτερη σε ηλικία ή είχα κάποιο νόσημα να μην είχα ανταπεξέλθει σε όλο αυτό, ενώ απόρησαν που δεν λιποθύμησα με τόσο αίμα που έχασα» τονίζει η ίδια μιλώντας στην Politic.

«Το θεμα ειναι οτι το ΕΚΑΒ δε μπορούσε να έρθει εγκαίρως. Μου είπαν οτι ξεκινάμε αλλά δε ξέρουμε τι ώρα θα φτάσουμε. Εγώ μέσα στην ατυχία μου ήμουν τυχερή που είχα και τους συναδέλφους μου εκείνη τη μέρα και με βοήθησαν να μετακινηθώ. Χρειάζεται μία πρόβλεψη. Τι κάνουμε σε αυτήν την περίπτωση; Δεν υπάρχει πρόβλεψη που θα πάει το ασθενοφόρο;» διερωτάται η ίδια κάνοντας έκκληση στους αρμόδιους να μεριμνήσουν για το ζήτημα της διακομιδής ασθενών στην πόλη εν εξελίξει εργασίων για το Flyover.

«Φοβήθηκα πάρα πολύ. Πλέον με πιάνει πανικός όταν είμαι εγκλωβισμένη στον Περιφερειακό μήπως μου συμβεί κάτι αντίστοιχο» αναφέρει η κα. Μουρατίδου και συμπληρώνει πως «για την κίνηση το έχω πάρει απόφαση ότι θα κάνω διπλάσια ώρα για να φτάσω κάπου, αλλά στην υγεία δε μπορούμε να κάνουμε εκπτώσεις».

«Εγώ αρχικά είχα πει μπράβο για το έργο του Flyover. Να γίνει επιτέλους κάτι στη Θεσσαλονίκη, αλλά πως μου στερείς το δικαίωμα να φτάσω έγκαιρα στο νοσοκομείο;» καταλήγει η κα. Μουρατίδου ζητώντας να ανοίξει ουσιαστικά ο δημόσιος διάλογος για να βρεθεί άμεσα μία λύση πρωτού να είναι αργά.

Δείτε επίσης: «Το έργο αυτήν τη στιγμή έχει κάνει κόλαση την ζωή μας» – Πώς σχολιάζουν οι Θεσσαλονικείς το Flyover

Loading