Eurokinissi

Θεσσαλονίκη – Καυτανζόγλειο: Πρωτεύουσα του αθλητισμού 2024 με στάδιο “ερείπιο”

Αθλητικές εγκαταστάσεις υπό κατάρρευση στο μεγαλύτερο στάδιο της Βορείου Ελλάδος.

Μεγάλη συζήτηση έχει ανοίξει τις τελευταίες εβδομάδες στην πόλη της Θεσσαλονίκης με αφορμή τη μη αδειοδότηση του Καυτανζόγλειο για τα παιχνίδια του Ηρακλή με παρουσία φιλάθλων.

propoli

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: Βαλάντου Γιαννακούδη – Αλέξανδρος Παναγιωτίδης

Σε αυτοψία της politic.gr στο Καυταντζόγλειο, παρατηρούνται εικόνες εγκατάλειψης οι οποίες δε συμβαδίζουν με τη πόλη της Θεσσαλονίκης που διεκδίκησε και έλαβε τον τίτλο της αθλητικής πρωτεύουσας 2024.

Φθαρμένος χλοοτάπητας που θυμίζει χωράφι και όχι γήπεδο, σπασμένοι πάγκοι, κατεστραμμένα και ξεχαρβαλωμένα καρεκλάκια στις κερκίδες που δεν επιτρέπουν την ασφαλή παρακολούθηση των αγώνων συνθέτουν ένα δυστοπικό σκηνικό που βάζει σε κίνδυνο καθημερινά εκατοντάδες αθλητές.

Η παραπάνω κατάσταση του σταδίου επιβεβαιώνεται από το γεγονός πως η ομάδα του Ηρακλή ενώ δέχτηκε να αγωνιστεί χωρίς κόσμο την προηγούμενη Κυριακή στο γήπεδο, μετά την εικόνα που παρουσιάζει ο αγωνιστικός χώρος, η ομάδα αναζητάει εναλλακτικές έδρες.

Τα λεφτά που “δεν υπάρχουν” και οι ευθύνες σε τοπικό και κεντρικό επίπεδο

Αυτή τη στιγμή το γήπεδο δε διαθέτει ούτε πυροπροστασία. Μάλιστα, ο Αναπληρωτής υπουργός Αθλητισμού Γιάννης Βρούτσης, σε πρόσφατη ανακοίνωσή του αναφέρει πως η Πολιτεία θα διαθέσει 1 εκατομμύριο ευρώ προκειμένου να εκδοθεί το πιστοποιητικό πυροπροστασίας του Καυτανζογλείου, ώστε να δέχεται και θεατές, αλλά και να συντηρηθούν οι η/μ εγκαταστάσεις του.

Το βασικό ερώτημα, ωστόσο, που προκύπτει είναι: έπρεπε το Καυτατζόγλειο να φτάσει σε επίπεδο εξαθλίωσης για να παρθούν μέτρα για την αναβάθμισή του;

Βέβαια την απάντηση έρχεται να δώσει το ΟΑΚΑ, το οποίο έχει βγει ακατάλληλο για διεξαγωγή αγώνων με θεατές, με την στέγη Καλατράβα να μην έχει συντηρηθεί από το 2004 όταν και κατασκευάστηκε.

Σημειώνεται πως οι τελευταίες ανακαινίσεις σε ΟΑΚΑ και Καυτανζόγλειο έγιναν το 2004 στο πλαίσιο των Ολυμπιακών Αγώνων και έκτοτε έχουν αφεθεί στη μοίρα τους.

Σε τοπικό επίπεδο, τώρα. Τι μπορεί να πράξει ο δήμος Θεσσαλονίκης για ένα από τα ιστορικά και μεγαλύτερα στάδια της πόλης εφόσον η Πολιτεία του έχει γυρίσει την πλάτη;

Θα μπορούσε ο δήμος Θεσσαλονίκης με το εργατικό δυναμικό και τα μέσα που διαθέτει να καλύψει κάποιες “τρύπες “;

Θα μπορούσε να πιέσει το Μαξίμου για να προλάβει τη φθορά του χρόνου και της χρήσης;

Ασχέτως από τις απαντήσεις, το μόνο σίγουρο είναι πως Πολιτεία, Δήμος και Διοίκηση του Σταδίου πρέπει να συμφωνήσουν και από κοινού να εξευρεθούν άμεσα εφαρμόσιμες και κοστολογημένες λύσεις προκειμένου δημότες, αθλητές και αθλητικές ομάδες να μπορούν να απολαμβάνουν ανεμπόδιστα και με ασφάλεια τον μεγαλύτερο κρατικό χώρο εκγύμνασης της πόλης.

Δείτε εικόνες από το στάδιο:

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΑΝΑΓΝΩΣΤΗ
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΑΝΑΓΝΩΣΤΗ
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΑΝΑΓΝΩΣΤΗ

Δείτε επίσης: Κύριοι Μπακογιάννη και Ζέρβα ο Πελετίδης σας έβαλε τα γυαλιά – Δείτε πως μεταμόρφωσε το Παμπελοποννησιακό – Η σύγκριση με ΟΑΚΑ και Καυτατζόγλειο

Loading