Δ. Χαραλαμπίδου / Το αφήγημα-παραμύθι Τσίπρα

Δ. Χαραλαμπίδου το αφήγημα παραμύθι του Τσίπρα
IN TIME

Της Δέσποινας Χαραλαμπίδου,
πρώην βουλευτή και αντιπροέδρου της Βουλής,
στελέχους της Λαϊκής Ενότητας Θεσσαλονίκης

propoli

«Ήδη, εδώ και καιρό ζούμε μια έντονη προεκλογική περίοδο, κυρίως με ευθύνη της κυβέρνησης. Και ανεξάρτητα εάν οι εκλογές  γίνουν το Μάη του 2019 ή νωρίτερα, η φετινή ΔΕΘ θα είναι η τελευταία πριν τις εκλογές.

Και ο Τσίπρας και ο Μητσοτάκης στις ομιλίες τους στη ΔΕΘ, θα δώσουν έμφαση σε αυτό το ζήτημα.

Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, προκειμένου αποκρύψει ότι το μνημονιακό καθεστώς  της λιτότητας και της ασφυκτικής επιτροπείας θα συνεχιστεί για πολλά-πολλά χρόνια και για να αλλάξει την πολιτική ατζέντα, ώστε να φύγουν από το επίκεντρο οι ευθύνες της για την εκατόμβη των θυμάτων από τις πυρκαγιές στην ανατολική Αττική, προωθεί μία επικοινωνιακή “καταιγίδα” περί δήθεν παροχών, που θα εξαγγείλει ο Πρωθυπουργός στη ΔΕΘ.

Στόχος του κ. Τσίπρα είναι να παρουσιάσει ένα νέο πολιτικό αφήγημα – παραμύθι ότι αυτός έβγαλε τη χώρα από τα μνημόνια, ότι με αυτόν στο τιμόνι της χώρας, η Ελλάδα γυρίζει σελίδα και ότι έρχονται καλύτερες μέρες, με ανάπτυξη, με κοινωνική δικαιοσύνη και ότι ο  κυβερνητικός ανασχηματισμός που ανακοινώθηκε υπηρετεί αυτό το στόχο. Επίσης, ότι η κυβέρνηση έχει κοινωνικό πρόσωπο έναντι της ανάλγητης και αντικοινωνικής δεξιάς της Νέας Δημοκρατίας.

Κεντρικός πολιτικός στόχος του πρωθυπουργού και της ηγεσίας του ΣΥΡΙΖΑ είναι να αναπαράγουν το δίλημμα δεξιά – αντιδεξιά και να το προσωποποιήσουν στο  δίλημμα Τσίπρας ή Μητσοτάκης. Να πιέσουν το ΠΑΣΟΚ ότι γέρνει προς συνεργασία με τη ΝΔ, την ίδια ώρα που ο Τσίπρας αναπτύσσει σχέσεις με την ευρωπαϊκή σοσιαλδημοκρατία και με τον ανασχηματισμό έδωσε ένα νέο, ακόμα πιο έντονο παρακμιακό Πασοκικό και Δεξιό χρώμα στην πολιτική και την πορεία της Κυβέρνησης, με την τοποθέτηση μνημονιακών όπως η Κατερίνα Παπακώστα, η Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου και η Μυρσίνη Ζορμπά, δανεισμένους από τις αποτυχημένες εθελόδουλες κυβερνήσεις Σημίτη, Καραμανλή και ΓΑΠ.

Οι “παροχές” του Πρωθυπουργού είναι φύκια που παρουσιάζονται ως μεταξωτές κορδέλες.

Οι όποιες εξαγγελίες Τσίπρα για “παροχές” δεν αλλάζουν την κατάσταση του λαού, της νεολαίας και της χώρας, αφού η λιτότητα, η ταπεινωτική επιτροπεία και το μνημονιακό καθεστώς συνεχίζονται για δεκαετίες, ενώ δεν υπήρξε λύση για το δημόσιο χρέος, αφού δεν έγινε ούτε ένα ευρώ κούρεμα.

Εξάλλου, μέχρι τώρα, πρόκειται απλά για κυβερνητικές διαρροές προς τα ΜΜΕ, οι δανειστές δεν έχουν πει τον τελευταίο λόγο που θα είναι και καθοριστικός, η κυβέρνηση αυτή έχει αποδείξει ότι δεν μπορεί και δεν θέλει να κάνει μονομερείς ενέργειες, αλλά και ο σταδιακός χαρακτήρας της χορήγησής τους, παραπέμπει τις περισσότερες παροχές στο άδηλο μέλλον, που δεν είναι σίγουρο ότι θα εφαρμοστούν. Και βέβαια δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι αυτός ο Πρωθυπουργός  φημίζεται ιδιαίτερα για τις πολιτικές “κωλοτούμπες” και τα πολιτικά ψέματα που έχει κάνει και έχει πει κατά καιρούς….»

 


Δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα Politik την Παρασκευή 31 Αυγούστου 2018

Loading