IN TIME

Ε. Καρακώστα / Στηριζόμαστε στα μέτρα που ήδη νομοθετούμε

Γράφει η Ε. Καρακώστα*
Πρέπει πρώτα να υπενθυμίσω ότι το 2015, όταν ο λαός έφερε τον ΣΥΡΙΖΑ στην κυβέρνηση, ο δρόμος ήταν σκοτεινός και γεμάτος παγίδες.

propoli

Το κόλπο της “αριστερής παρένθεσης” ήταν μαεστρικά στημένο, μια χώρα με άδεια ταμεία, χωρίς τη δυνατότητα να πληρώσει μισθούς ή συντάξεις, με υπέρογκες υποχρεώσεις και καμία δανειακή σύμβαση. Απέναντι στο ζόφο και την ανθρωπιστική κρίση, καταφέραμε να αντεπεξέλθουμε, αρχικά προστατεύοντας τους πλέον αδύναμους και τελικά κρατώντας όλη την κοινωνία όρθια.

Σήμερα, μετά την ιστορική ημερομηνία της 21ης Αυγούστου, που σηματοδότησε την έξοδο από τα μνημόνια και με εξαιρετικές δημοσιονομικές επιδόσεις, μπορούμε στο πλαίσιο ενός εθνικού αναπτυξιακού σχεδίου ανασυγκρότησης της χώρας, να στραφούμε σε μέτρα με προοπτική για τον τόπο.

Τα επιχειρήματά μας στηρίζονται στην απλή (αληθινή και όχι fake…) πληροφόρηση των μέτρων που έχουμε αρχίσει ήδη να νομοθετούμε, μέτρα που αποκαθιστούν αδικίες του παρελθόντος, που δημιουργούν θέσεις εργασίας, που αναβαθμίζουν τον δημόσιο τομέα και τις υπηρεσίες του, που προσελκύουν επενδύσεις.

Επιπλέον, μέσα στις αντιξοότητες της προηγούμενης περιόδου, μπορεί ο καθένας καλόπιστα να διακρίνει τη συστηματική δουλειά της κυβέρνησης για να κλείσει “εκκρεμότητες του παρελθόντος”, ενδεικτικά να αναφέρω, τη Συμφωνία των Πρεσπών και το άλυτο επί δεκαετίες Μακεδονικό, τις συζητήσεις για τις σχέσεις με την Αλβανία, τα χρονίζοντα θέματα της ανάρτησης των δασικών χαρτών, της γραμμής των αιγιαλών, της ολοκλήρωσης του κτηματολογίου και τις διαδικασίες για την επιτάχυνσής της, το ζήτημα του διαχωρισμού κράτους και εκκλησίας.

Επειδή όμως στα επιχειρήματα υπάρχουν και αντεπιχειρήματα, θα ήθελα μια και είναι πολύ πρόσφατο, να συγκρίνετε τη σημερινή κατάθεση εκ μέρους της κυβέρνησης του νομοσχεδίου που κάνει πράξη την εξαγγελία του πρωθυπουργού στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης για τη μείωση των ασφαλιστικών εισφορών ελεύθερων επαγγελματιών, αυτοαπασχολούμενων και αγροτών και να θυμηθείτε πως οι προηγούμενες κυβερνήσεις ΝΔ και ΠΑΣΟΚ χρέωσαν τους χιλιάδες επαγγελματίες με υπέρογκες εισφορές, που δεν είχαν σχέση με τα εισοδήματά τους μέσα στην κρίση, σέρνοντάς τους στα ταμεία και στα δικαστήρια σαν απατεώνες και εισφοροφυγάδες.

Απέναντι στην κακοδιαχείριση, στη διαφθορά αλλά και στη διαπλοκή του παλαιού καθεστώτος με δανεικά και αγύριστα σε κομματικούς φίλους, η κυβέρνησή μας έχει αναλάβει τον ρόλο της αποκάλυψης των σκανδάλων και της τιμωρίας των ενόχων ενώπιον της δικαιοσύνης. Είναι ενδεικτικές οι αντιδράσεις εκπροσώπων του παλιού και διεφθαρμένου πολιτικού συστήματος, μετά από κάθε αποκάλυψη, αλλά την αποστολή μας πρέπει να τη φέρουμε σε πέρας.

Για να ενισχυθεί το κοινωνικό κράτος, για να εκσυγχρονιστεί η δημόσια διοίκηση, για να ενισχυθεί η αξιοκρατία και η ισονομία χρειάζεται χρόνος.

Ο ΣΥΡΙΖΑ βγήκε μέσα από τον λαό, έξω από «τζάκια» και «πορφυρογέννητους» κυβερνήτες, ωρίμασε σε δύσκολες συνθήκες, συνεχίζει μαζί με τον λαό για ένα ελπιδοφόρο μέλλον.

*Η Εύη Καρακώστα είναι βουλευτής Β΄Πειραιά ΣΥΡΙΖΑ

 


Δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα Politik την Παρασκευή 16 Νοεμβρίου 2018

Loading