Σ. Βουτσελάς: Επιτακτική η ανάγκη για αντικατάσταση των αυτοκινήτων μας

Η δεκαετία της οικονομικής κρίσης έπληξε τους περισσότερους, για να μην πούμε όλους, τους τομείς της ζωής μας, αναγκάζοντάς μας να κάνουμε περικοπές από παντού.

propoli

Ένας από τους τομείς αυτούς ήταν αναπόφευκτα τόσο ενδεχόμενο της αντικατάστασης του παλαιού μας αυτοκινήτου, το οποίο έγινε μακρινό και σχεδόν ουτοπικό για πολλούς, όσο και αυτό είναι το πιο σημαντικό, το πρόγραμμα συντήρησής του, το οποίο το αφήσαμε στην άκρη.

Πλέον ανάμεσά μας κυκλοφορούν ασυντήρητα αυτοκίνητα, τα οποία δεν έχουν αλλάξει ούτε τα βασικά για την ασφάλεια, για πάνω από μία πενταετία. Το φαίνομαι αυτοκίνητα να μένουν στο δρόμο, να παίρνουν φωτιά, να φεύγουν οι τροχοί, είναι καθημερινό και δυστυχώς δεν μας προξενεί κανένα ενδιαφέρον.

Η πλειονότητα των αυτοκινήτων αυτών δεν χρειάζονται μία πολύ καλή συντήρηση, καθώς το κόστος είναι δυσανάλογα υψηλό της αξίας τους. Τα αυτοκίνητα αυτά, των 16 και πλέον ετών, το μόνο που χρειάζονται είναι απόσυρση και ανακύκλωση.

Βεβαίως αντιλαμβανόμαστε απόλυτα την οικονομική δυσπραγία που χαρακτηρίζει τους περισσότερους από εμάς, οπότε η ανάγκη για μία μορφή απόσυρσης των παλαιών μας οχημάτων και η παροχή σημαντικών οικονομικών κινήτρων για απόκτηση νέων, ασφαλών και περιβαλλοντικά φιλικών αυτοκινήτων είναι πιο επιβεβλημένη από κάθε άλλη χρονική περίοδο.

*Ο Σ. Βουτσελάς είναι δημοσιογράφος που ειδικεύεται στα θέματα αυτοκινήτου 

Loading