«Στοπ» στην αιμοδοσία σε περιοχές της Βρετανίας λόγω… Brexit

Η αρμόδια βρετανική υπηρεσία Υγείας (NHS), ανακοίνωσε ότι αναμένεται να διακόψει τη διαδικασία αιμοδοσίας στις περιοχές του Ντόβερ και του Φόλκστοουν για περίπου δύο μήνες λόγω Brexit.

propoli

Ο λόγος για τον οποία αναμένεται να διακοπεί η διαδικασία της αιμοδοσίας, αφορά το γεγονός ότι σε περίπτωση ενός Brexit χωρίς συμφωνία, θα υπάρξει μεγάλη αναμονή κατά τους τελωνειακούς ελέγχους και αυξημένη κυκλοφοριακή συμφόρηση στην περιοχή.

Το προσωρινό αυτό μέτρο, αναμένεται να τεθεί σε ισχύει το διάστημα δύο εβδομάδες πριν και έξι εβδομάδες μετά την έξοδο του Ηνωμένου Βασιλείου από την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Η υπηρεσία Αιμοδοσίας και Μεταμοσχεύσεων του NHS ανακοίνωσε την απόφαση, φοβούμενη ότι οι ομάδες αιμοδοσίας δεν θα μπορούν να φτάσουν ή να αποχωρήσουν από τις συγκεκριμένες περιοχές, όπου εξάλλου γίνονται προετοιμασίες για να αντιμετωπιστούν οι ουρές στα λιμάνια από τη διέλευση των στενών της Μάγχης.

Πάντως, ο επικεφαλής της υπηρεσίας, Μάικ Στρέντερ, διαβεβαίωσε ότι η συγκεκριμένη πρόβλεψη δεν θα έχει συνέπειες στα αποθέματα αίματος, ούτε στην επάρκεια στα νοσοκομεία, και ότι οι υπόλοιπες αιμοδοσίες ανά τη χώρα θα συνεχιστούν κανονικά.

Loading