Το Νόμπελ Ιατρικής σε δύο ανοσολόγους που ασχολούνται με τον καρκίνο

Δύο γιατροί και συγκεκριμένα ανοσολόγοι, από τις ΗΠΑ και την Ιαπωνία, κέρδισαν το φετινό Νόμπελ Ιατρικής, έπειτα από τις επισταμένες έρευνές τους, στον τομέα της ανοσοθεραπείας που αποδείχθηκαν ιδιαίτερα αποτελεσματικές και χρήσιμες στην αντιμετώπιση του επιθετικού καρκίνου.

propoli

Πρόκειται για τον Αμερικανό Τζέιμς Π. Άλισον και τον Ιάπωνα Τασούκου Χόνζο.

«Το ονειρευόμουν, αλλά δεν πίστευα ότι θα πραγματοποιηθεί. Μου φαινόταν υπερβολικά σπουδαίο», δήλωσε ο Τζέιμς Π. Άλισον 70 ετών του Κέντρου για τον Καρκίνο του Πανεπιστημίου του Τέξας.

«Θα συνεχίσω την έρευνά μου…ώστε η ανοσοθεραπεία να σώσει περισσότερους ασθενείς από ποτέ», δήλωσε από την πλευρά του ο Τασούκου Χόνζο, 76 ετών, του Πανεπιστημίου του Κιότο.

Οι δύο επιστήμονες είχαν λάβει από κοινού το 2014 το βραβείο Tang, που θεωρείται η ασιατική εκδοχή του Νόμπελ.

Από την πλευρά της η Επιτροπή του Νόμπελ του Ινστιτούτου Καρολίνσκα της Στοκχόλμης, με ανακοίνωση που εξέδωσε ανέφερε μεταξύ άλλων πως «ενισχύοντας την ικανότητα του ανοσοποιητικού μας συστήματος για να επιτεθεί στα καρκινικά κύτταρα οι δύο επιστήμονες που βραβεύονται με τον Νόμπελ φέτος θέσπισαν μία νέα αρχή στην αντιμετώπιση του καρκίνου».

Σημειώνεται, πως φέτος δεν αναμένεται να απονεμηθεί το Νόμπελ Λογοτεχνίας για πρώτη φορά στην ιστορία μετά το 1949, μετά την αποχώρηση σειράς μελών της αρμόδιας Επιτροπής, εξαιτίας εσωτερικών αντιπαλοτήτων.

Loading