Η ουσία στα αντιηλιακά που πυροδότησε θεωρίες συνομωσίας για εμφάνιση καρκίνου

«Οι αχτίδες του ηλίου δεν είναι τοξικές, το αντιηλιακό είναι», γράφει μία από τις αναρτήσεις που κυκλοφορούν στο διαδίκτυο, δείχνοντας ανθρώπους – τον περασμένο αιώνα – να δουλεύουν στο λιοπύρι προφανώς χωρίς να έχουν εφαρμόσει ούτε ούτε μια στρώση αντιηλιακής προστασίας.

Είναι νέο κίνημα ξεπροβάλλει εν μέσω καύσωνα στο ίντερνετ με ανθρώπους που προτιμούν τα εγκαύματα από τον ήλιο από τη χρήση αντιηλιακών.

propoli

Οι θεωρείς συνωμοσίας σχετικά με το ρόλο των τοξικών αντιηλιακών που μας επιβάλλουν οι φαρμακευτικές εταιρίες γιγαντώνεται τις τελευταίες εβδομάδες.

Ο Βρετανός γυμναστής Τζέιμς Μίντλετον είναι ένθερμος υποστηρικτής της συνομωσίας του φετινού καλοκαιριού.

Όπως σημειώνει ρεπορτάζ της El Pais στο λογαριασμό του στο instagram, όπου τον ακολουθούν 250.000 άνθρωποι, εξηγεί τη διαφωνία του με τις φαρμακευτικές εταιρίες «που θέλουν να πιστέψουμε ότι ο ήλιος είναι κακός».

Στο twitter καλεί τους ανθρώπους να σταματήσουν να χρησιμοποιούν αντιηλιακά επειδή τα υψηλά επίπεδα βιταμίνης D καθιστούν σχεδόν αδύνατη την ανάπτυξη αυτοάνοσης νόσου, προτάσεις που επικροτούν οι ακόλουθοί του, παρότι ο ίδιος δεν είναι γιατρός.

Ο Αμερικανός οστεοπαθητικός Τζόζεφ Μέρκολα, γνωστός συνωμοσιολόγος κατά της covid 19, σύμφωνα με τον Ελεύθερο Τύπο, έχει μιλήσει για τις ανεπάρκειες των αντιηλιακών, προωθώντας παράλληλα τα δικά του εναλλακτικά προϊόντα στοχεύοντας στο κέρδος.

Η στρατηγική του είναι να εντοπίζει τοξικά χημικά στα αντιηλιακά και να πουλάει το αφ΄ηγημα των ασφαλέστερων δικών του προϊόντων στους φαν του.

Τα επιχειρήματα στηρίζονται κυρίως σε εικόνες του παρελθόντος όπου οι άνθρωποι δεν φορούσαν αντιηλιακά και δεν διαγνώστηκαν ποτέ με μελάνωμα.

Μια μελέτη του 2021 έδειξε την ύπαρξη βενζόλιου, μια καρκινογόνα ουσία, σε διάφορες μάρκες αντιηλιακών, δίνοντας νέα δυναμική στη θεωρία ότι τα αντιηλιακά σκοτώνουν περισσότερο από την έκθεση στον ήλιο.

Δείτε επίσης: Σπιρουλίνα, το θαυματουργό φύκι – Τα 10 οφέλη της για την υγεία

Loading