O Πρύτανης του ΕΚΠΑ Μ. Αθ. Δημόπουλος στο Πρακτορείο Fm

Για τους νέους τρόπους αντιμετώπισης των αιμορροφιλικών ασθενών μιλά σε συνέντευξή του στο Πρακτορείο Fm και στην εκπομπή της Τάνιας Η. Μαντουβάλου «104,9 ΜΥΣΤΙΚΑ ΥΓΕΙΑΣ» ο Πρύτανης του ΕΚΠΑ και πρόεδρος της Ελληνικής Αιματολογικής Εταιρείας Μελέτιος Αθανάσιος Δημόπουλος. Ο καθηγητής Θεραπευτικής- Ογκολογίας- Αιματολογίας, μιλά με αφορμή το 30ο Πανελλήνιο Συνέδριο Αιματολογίας, στο οποίο είναι πρόεδρος της οργανωτικής επιτροπής και το οποίο πραγματοποιείται στο Μέγαρο Συνεδριακό Κέντρο Αθηνών (7-10 Νοεμβρίου).

propoli

      Γιατρός διεθνούς φήμης και επιρροής, με εξειδίκευση στην αιματολογία- ογκολογία, ο Μελέτιος Αθ. Δημόπουλος έχει τιμηθεί με το διεθνές βραβείο Αριστείας «Waldenström Award», που αποτελεί την ανώτερη διάκριση της παγκόσμιας επιστημονικής κοινότητας, για το πολλαπλούν μυέλωμα, στο οποίο και επικεντρώνει την ερευνητική δραστηριότητα εδώ και αρκετά χρόνια.

   

   Ο κ. Δημόπουλος αναφέρεται στα νέα μονοπάτια που χαράζει στην έρευνα του, στα πρωτόκολλα που αναπτύσσονται στην πανεπιστημιακή Θεραπευτική Κλινική του Νοσοκομείου «ΠΓΝΑ Αλεξάνδρα» όπου είναι διευθυντής, αλλά και στις ευπάθειες του ΕΣΥ.

   

   Παράλληλα εξαγγέλλει συνεργασία της Ελληνικής Αιματολογικής Εταιρείας με την Εταιρεία Πλαστικής Χειρουργικής, προκειμένου να γίνει μία προσπάθεια συστηματικής καταγραφής των περιστατικών που έχουν νοσήσει από αναπλαστικό λέμφωμα. Έναν αιματολογικό καρκίνο που έχει παρουσιαστεί μόνο σε γυναίκες που είχαν κάνει αυξητική στήθους, πριν από δέκα έως δεκαπέντε χρόνια. Ερωτώμενος για το αν πρέπει να ανησυχούν τελικά οι κυρίες που έχουν προβεί σε αυτή την επέμβαση, απαντά ότι «η πιθανότητα να αναπτυχθεί αυτό το λέμφωμα είναι μία στις 30.000 έως και τις 100.000 περιπτώσεις, άρα εξαιρετικά σπάνιο. Αυτό το οποίο σήμερα μπορούμε να πούμε λόγω της σπανιότητας της νόσου, είναι ότι δεν υπάρχει ικανοποιητικός αριθμός περιστατικών ούτως ώστε να γίνει μία συστηματική μελέτη. Για αυτό υπάρχουν βάσεις δεδομένων σε επίπεδο μεγάλων εταιρειών όπως π.χ η Αμερικανική Αιματολογική Εταιρεία, που προσπαθούν να γίνει η συλλογή αυτών των περιστατικών, έτσι ώστε να μελετηθούν, για να δούμε αν υπάρχουν προδιαθεσικοί παράγοντες, ή αν συνδέονται με ειδικό τύπο εμφυτευμάτων».
 

©Πηγή: amna.gr

Loading