Μεθοδεύσεις με… μισές αλήθειες – Πτώση στις τράπεζες

Με μια επιεικώς μεθοδευμένη έκθεση, οι ελληνικές τράπεζες οδηγήθηκαν σε πτώση και η ελληνική αγορά συνεχίζει να είναι η μοναδική η οποία δεν συμμετέχει στο πάρτι των ευρωπαϊκών αγορών.

propoli

Και λέμε μεθοδευμένη, διότι όταν σορτάρουν funds εναντίον των ελληνικών τραπεζικών μετοχών, τότε ορισμένοι αναλυτές έχουν κίνητρα να πιθανολογούν τα χειρότερα και λειτουργούν με το… αζημίωτο.

Διότι την επομένη ημέρα του εταιρικού σκανδάλου κανείς δεν μπορεί να προβλέψει κάποιο εταιρικό γεγονός που θα ανακοινωθεί στις… 13 Νοεμβρίου από τον MSCI.

Και η Societe Generale επέλεξε να παραπληροφορήσει, καθώς ενώ ο αναλυτής γνωρίζει πως το κριτήριο για τον MSCI είναι κεφαλαιοποίηση 1 δισ. ευρώ, αυτός θέτει εκτός MSCI τρεις ελληνικές τράπεζες, τις Εθνική, Eurobank και Πειραιώς (σ.σ. το επόμενο κριτήριο είναι η βαρύτητα συμμετοχής).

Αυτή η έκθεση, σε συνδυασμό με τα απόνερα της κακής εταιρικής διακυβέρνησης, ώθησαν την Αθήνα σε απώλειες στις τράπεζες και την αγορά σε οριακά κέρδη.

O Γενικός Δείκτης έκλεισε στις 619,40 μονάδες, καταγράφοντας άνοδο 0,01%. Σε εβδομαδιαίο επίπεδο οι απώλειες ήταν 2,19%.

Βουτιά 8,91% για τη Eurobank στα 0,501 ευρώ.

Με βουτιά 7,27% η Τράπεζα Πειραιώς, στα 1,123 ευρώ.

Κέρδη 4,84% για τη Βιοχάλκο.

Με οριακή άνοδο 0,39% η ΔΕΗ, στα 1,287 ευρώ.

Κέρδη 1,46% για τον ΟΤΕ, στα 9,75 ευρώ.

Με 2,78% άνοδο έκλεισε ο ΟΠΑΠ, στα 8,31 ευρώ.

Οι συναλλαγές ανήλθαν στα 41,9 εκατ. ευρώ, εκ των οποίων τα 2,7 εκατ. ευρώ ήταν πακέτα προσυμφωνημένων συναλλαγών.

Loading