Ν. Αφρική: Πάνω από 100.000 υπογραφές για απελευθέρωση ελεφαντίνας

Πάνω από 100.000 υπογραφές συγκεντρώθηκαν προκειμένου να απελευθερωθεί η 39χρονη Λάμι, η τελευταία ελεφαντίνα του ζωολογικού κήπου του Γιοχάνεσμπουργκ, που έμεινε μόνη της μετά τον θάνατο, τον Οκτώβριο, του συντρόφου της, του Κίνκελ.

propoli

Η συγκέντρωση και το κάλεσμα των υπογραφών, πραγματοποιήθηκε μέσω διαδικτύου.

Παράλληλα, δεκάδες πολίτες συγκεντρώθηκαν έξω από τον ζωολογικό κήπο, προκειμένου να δηλώσουν την αντίθεσή τους στην αιχμαλωσία της ελαφαντίνας, ντυμένοι μάλιστα με στολές ελεφάντων, ζητώντας παράλληλα την μεταφορά της σε κάποιο πάρκο ή προστατευόμενη περιοχή όπου ζουν και άλλα παχύδερμα.

Από την πλευρά της, η διεύθυνση του ζωολογικού κήπου δηλώνει αποφασισμένη να μην υποχωρήσει, παρά τις πρωτοφανείς πιέσεις, μέσω των κινητοποιήσεων. «Η Λάμι έει προσαρμοστεί πλήρως στην κατάσταση και θα παραμείνει εδώ» ανέφερε η εκπρόσωπος Τζένι Μούντλεϊ.

Οι ελέφαντες είναι ιδιαίτερα έξυπνα και κοινωνικά ζώα που συνηθίζουν να ζουν σε κοπάδια.

«Η απομόνωση της Λάμι απειλεί άμεσα την υγεία της, ψυχική και κοινωνική», εξήγησε η Όντρεϊ Ντέλσινκ, η επικεφαλής της ζωοφιλικής οργάνωσης Humane Society International Africa.

Οι αφρικανικοί ελέφαντες πέφτουν θύματα λαθροθήρων που τους κυνηγούν για το ελεφαντόδοντό τους και εκτιμάται ότι σήμερα δεν έχουν απομείνει παρά μόνο 415.000.

Loading