Αυστρία: Για φούσκωμα της υπόθεσης κατασκοπείας κάνει λόγο ιστορικός

Αυστριακός αρμόδιος για θέματα κατασκοπείας, κατήγγειλε ότι η Βιέννη, «μεγαλοποιεί» πιθανότατα εσκεμμένα, την υπόθεση κατασκοπείας ενός Αυστριακού απόστρατου αξιωματικού εδώ και πολλά χρόνια για λογαριασμό της Ρωσίας.

propoli

Υπενθυμίζεται ότι, η συγκεκριμένη υπόθεση έγινε ευρύτερα γνωστή από τον ίδιο τον Αυστριακό καγκελάριο, Σεμπάστιαν Κουρτς.

Από την πλευρά του, ο Ζίγκφριντ Μπερ, ιστορικός και διευθυντής του αυστριακού Κέντρου για Μυστικές Υπηρεσίες, Προπαγάνδα και Θέματα Ασφάλειας στο Πανεπιστήμιο του Γκρατς, κάνει λόγο για «φούσκωμα» της όλης υπόθεσης.

Σε συνέντευξή του στην δημόσια Αυστριακή Ραδιοφωνία, ο Ζίγκφριντ Μπερ δήλωσε «έκπληκτος» για το γεγονός, όπως είπε, ότι η αυστριακή κυβέρνηση «μεγαλοποιεί» αυτή την υπόθεση κατασκοπείας.

Ο ίδιος δεν αναμένει πως θα υπάρξουν πραγματικές συνέπειες από την υπόθεση, ενώ έχει την εντύπωση ότι οι Αυστριακοί πολιτικοί δεν γνωρίζουν και πολλά πράγματα γύρω από τα ζητήματα κατασκοπείας.

Σύμφωνα με τον Ζίγκφριντ Μπερ, οι υπηρεσίες κατασκοπείας μεγάλων χωρών ζουν σε μια παράδοση και μετά τον Ψυχρό Πόλεμο ελάχιστα πράγματα έχουν αλλάξει.

Ενδεικτική είναι εξάλλου η έντονη αντίκρουση των αποκαλύψεων από την πλευρά του Ρώσου υπουργού Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ, ο οποίος σε δηλώσεις του, που αναμετέδωσε η δημόσια Αυστριακή Ραδιοφωνία, εκφράζοντας την «δυσάρεστη έκπληξη» της Μόσχας, ανέφερε χαρακτηριστικά «κατηγορούμαστε και μας ζητείται να ζητήσουμε συγνώμη για μία υπόθεση, για την οποία δεν γνωρίζουμε τίποτε».

Loading