IN TIME

Ποιος μπορεί επιτέλους να ενώσει τη χώρα;

Γράφει ο Θόδωρος Παπαδόπουλος
Ποιος μπορεί επιτέλους να ενώσει τη χώρα;Είναι γεγονός ότι την περίοδο της οικονομικής κρίσης, την οποία βιώνουμε ακόμα και σήμερα, οι αντιθέσεις έγιναν πολύ έντονες σε σχέση με την πολιτική ζωή του τόπου.

propoli

Άνθρωποι που ήταν για πολλά χρόνια στο προσκήνιο εξαφανίστηκαν και άνθρωποι και δυνάμεις ανεδείχθησαν μέσα από τις στάχτες και τα χαλάσματα που άφησε η κρίση. Στον στίβο της πολιτικής είδαμε το κραταιό ΠΑΣΟΚ να γίνεται από κόμμα, απόκομμα και πολλές κινήσεις, κόμματα, κινήματα να θέλουν να καρπωθούν τα οφέλη όλων αυτών των ανακατατάξεων που ήρθαν σε πολιτικό, οικονομικό και κοινωνικό επίπεδο.

Το βέβαιο είναι ότι η ελληνική κοινωνία διχάστηκε σε πολλά θέματα αρχής γενομένης από το δίλημμα «μνημόνιο – αντιμνημόνιο», το οποίο βέβαια απαντήθηκε από την ίδια τη ζωή και την πραγματικότητα, παρά το γεγονός ότι κόστισε υπέρμετρα σε χρόνο και χρήμα στη χώρα μας για να γίνει σαφές κάτι που σε άλλες χώρες έγινε κατανοητό άμεσα, ότι δηλαδή ένας δρόμος υπήρχε για να ξεπεράσουμε την οικονομική κρίση και αυτός περνούσε μέσα από τα μνημόνια, όπως και τελικά από εκεί και πέρασε.

Ο διχασμός βέβαια συνεχίστηκε στη χώρα με ευθύνη όλων των εμπλεκόμενων παρατάξεων και ξεπέρασε πολλές φορές ακόμα και την ίδια την πολιτική αντιπαράθεση και έγινε με όρους προσωπικής επίθεσης σε κάθε επίπεδο.

Σήμερα η χώρα πρέπει να βαδίσει προς τα εμπρός και σίγουρα όλα αυτά πρέπει να πάνε στην άκρη και να μπορέσει αυτή η χώρα αυτός ο λαός να βρει επιτέλους τον βηματισμό του για να σταματήσει η καταστροφή και η φυγή των νέων. Όμως για να γίνει αυτό θα πρέπει να βρεθούν και τα πρόσωπα που θα βοηθήσουν σε μια τέτοια κατεύθυνση. Για αυτό και όλες οι επιλογές ειδικά από τα «μεγάλα» κόμματα θα πρέπει να σηματοδοτήσουν αυτή την προσπάθεια επιλέγοντας τον δρόμο της μετριοπάθειας και των συγκλίσεων. Πέρα από τους φανατικούς που κάθε κόμμα έχει, υπάρχει και ο απλός κόσμος που θέλει να βελτιωθεί η καθημερινότητα του, να βελτιωθεί η ζωή η δική του και των παιδιών του και θέλει να δει τη χώρα να ορθοποδεί μετά από τόσα χρόνια.

Είναι πολλά τα χρόνια της δυστυχίας και πρέπει να επανέλθει και το χαμόγελο στην χώρα για να μπορέσει να επανέλθει και το οικονομικό κλίμα στα επίπεδα που όλοι θα θέλαμε. Γιατί περιμέναμε έκρηξη ανάπτυξης, απογείωση και άλλα τέτοια όμορφα λόγια που εύκολα οι πολιτικοί λένε, όμως -καθώς τίποτα από αυτά δεν συνέβη- ας γίνει τουλάχιστον αυτό, να μην υπάρχει διχασμός…

 


Δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα Politik την Παρασκευή 22 Μαρτίου 2019

Loading