Ρωσία: Η Rosatom θέλει να κατασκευάσει πυρηνικό σταθμό στη Σ. Αραβία

Η Rosatom, η κρατική εταιρεία πυρηνικής ενέργειας της Ρωσίας, ανέφερε ότι βρίσκεται στα σχέδιά της, η κατασκευή πυρηνικού σταθμού παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας στη Σαουδική Αραβία, αρχικά με δύο πυρηνικούς αντιδραστήρες, ενώ και στην συνέχεια εξετάζεται και η επέκταση με άλλους δύο αντιδραστήρες.

propoli

Αυτό αναφέρεται στα έγγραφα της συμφωνίας που έχει συντάξει η εμπορική εταιρείας της Rosatom, Technabexport (με την εμπορική ονομασία Tenex).

Όπως είχε ανακοινωθεί ήδη σχεδόν εννέα μήνες πριν, από τον Φεβρουάριο του 2018 η Rosatom κατέθεσε αίτηση συμμετοχής σε διαγωνισμό για την κατασκευή πυρηνικού σταθμού στη Σαουδική Αραβία με δύο πυρηνικού αντιδραστήρες. Τον Οκτώβριο ο διευθυντής της ρωσικής κρατικής εταιρείας Αλεξέι Λιχατσόφ, είχε δηλώσει στο ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων TASS ότι η Rosatom ευελπιστεί να κερδίσει τον διαγωνισμό για την κατασκευή του πυρηνικού σταθμού παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας τα αποτελέσματα του οποίου θα ανακοινωθούν το 2020.

H Σαουδική Αραβία προγραμματίζει την κατασκευή στο έδαφός της έως το 2030, 16 πυρηνικών αντιδραστήρων για την παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας.

Loading