ΗΠΑ: Ο ειδικός απεσταλμένος για την Αϊτή παραιτήθηκε λόγω των «απάνθρωπων» απελάσεων των προσφύγων

Παραιτήθηκε ο ειδικός απεσταλμένος των ΗΠΑ για την Αϊτή, λόγω της απάνθρωπης απέλασης των προσφύγων από την χώρα.

«Δεν θα συνδεθώ με την απάνθρωπη και αντιπαραγωγική απόφαση των Ηνωμένων Πολιτειών να απελάσουν χιλιάδες Αϊτινούς πρόσφυγες και παράτυπους μετανάστες στην Αϊτή, μια χώρα όπου οι δημόσιοι υπάλληλοί μας περιορίζονται να ασφαλίζουν κτιριακά συγκροτήματα λόγω του κινδύνου που εκπροσωπούν οι ένοπλες συμμορίες στον έλεγχο της καθημερινότητας», αναφέρει ο Ντάνιελ Φουτ στην επιστολή παραίτησής του.

propoli

«Ευχαριστούμε τον ειδικό απεσταλμένο Φουτ για τη δέσμευσή του για τη χώρα και για τον λαό της Αϊτής», δήλωσε το Στέιτ Ντιπάρτμεντ με τον οποίο επικοινώνησε το AFP.

Ο κ. Φουτ επιδίωκε να έχει περισσότερες εξουσίες στην λήψη των αποφάσεων για την πολιτική των ΗΠΑ απέναντι στην Αϊτή, και ο Μπάιντεν αποφάσισε ότι δεν ήταν το κατάλληλο πρόσωπο για να έχει τόσο έλεγχο.

Οι ΗΠΑ ανέστειλαν τις απελάσεις των παράτυπων μεταναστών από την Αϊτή, μετά τον σεισμό που ρήμαξε το μισό νότιο τμήμα της Αϊτής στις 14 Αυγούστου.

Δείτε επίσης: Αντιδράει η Apple για τον κοινό φορτιστή – Κατηγορίες κατά Κομισιόν για πλήγμα σε καινοτομία και καταναλωτές

Ακολουθήστε το politic.gr Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Politic.gr

Loading