Μάρκου: «Ο ΣΥΡΙΖΑ πρόδωσε όλους τους Μακεδόνες»

Ευθεία επίθεση κατά του ΣΥΡΙΖΑ για τη Συμφωνία των Πρεσπών, εξαπέλυσε η υποψήφια ευρωβουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, Κατερίνα Μάρκου μιλώντας στο ραδιόφωνο FM100 της Θεσσαλονίκης.

propoli

«Αντέξαμε 10 χρόνια κρίσης, το ένα πράγμα για το οποίο ήμασταν περήφανοι ήταν η ιστορία μας και αυτό μας το τσαλάκωσαν, το πάτησαν, το ξεπούλησαν. Ήταν η μεγαλύτερη ήττα που έχουμε υποστεί ως χώρα εν καιρώ ειρήνης. Πρόδωσαν τη γλώσσα, την ιθαγένεια, την ταυτότητα όλων των Μακεδόνων. Δεν είναι βαρύς ο χαρακτηρισμός όταν τολμάνε να λένε ότι το 80% των Ελλήνων που είναι κατά αυτής της κατάπτυστης συμφωνίας είμαστε ακροδεξιοί!».

Σε ερώτηση αναφορικά με το μήνυμα που πρέπει να στείλουν οι ευρωεκλογές η Κ. Μάρκου τόνισε ότι «οι πολίτες δεν πρέπει να ξεχάσουν τι έχει κάνει ο ΣΥΡΙΖΑ αυτά τα τέσσερα χρόνια. Προσημείωσε τη δημόσια περιουσία για 100 χρόνια, μας υπερφορολόγησε για να ταΐσει τον κομματικό μηχανισμό, έχει ανοίξει τα σύνορά μας σε κάθε είδους παράτυπο μετανάστη, έχουμε πάψει να έχουμε ασφάλεια στις γειτονιές και τους δρόμους, το μικρό και το μεγάλο έγκλημα σε ανοδική πορεία» ενώ συμπλήρωσε πως η συντριπτική ήττα του ΣΥΡΙΖΑ στις ευρωεκλογές θα φέρει πρόωρες εθνικές εκλογές.

Σ΄ ότι αφορά την τροπολογία που αναμένεται να καταθέσει η ΝΔ για την κατάργηση της μείωσης του αφορολόγητου η υποψήφια ευρωβουλευτής υπογράμμισε ότι «προκαλούμε τον κ. Τσίπρα αντί να λέει ότι δεν θα κόψει το αφορολόγητο να έρθει και να προσυπογράψει την τροπολογία που θα καταθέσει η ΝΔ. Το κόμμα που καταψήφισε τη μείωση του αφορολόγητου που αποτελεί μέτρου του κ. Τσίπρα και του ΣΥΡΙΖΑ, μην κοροϊδεύουν τον κόσμο».

Αναφορικά με το μέλλον της Ευρώπης και την άνοδο της ακροδεξιάς η Κ. Μάρκου τόνισε ότι «τα δημοκρατικά κόμματα πρέπει να ενημερώσουν τον κόσμο τι σημαίνει Ευρώπη» και θύμισε πως «τα μεγαλύτερα έργα που έχουν γίνει στην Ελλάδα είναι με χρήματα από την ΕΕ ή συγχρηματοδότηση. Αν αυτή τη στιγμή μιλάμε για ασφάλεια συνόρων, είναι γιατί ανήκουμε στη μεγάλη οικογένεια της Ευρώπης».

Loading