ΙΝΤΙΜΕ

Νοτοπούλου: “Το αφήγημα της ΝΔ είναι αφήγημα της ψευτιάς”

«Το κλίμα έχει αλλάξει, η μάχη θα κριθεί την Κυριακή. Το διακύβευμα των εκλογών είναι η ζωής μας και ο κ. Μητσοτάκης δεν μπορεί να την κάνει καλύτερη» δήλωσε η υποψήφια βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ στην Α Θεσσαλονίκης Κατερίνα Νοτοπούλου στον FLASH 99,4 και στην εκπομπή «Politik – Μιλάμε Πολιτικά» με τον Θόδωρο Παπαδόπουλο και τον Σταμάτη Βαλασιάδη.

propoli

Σχετικά με το πόσο διαφορετική είναι η μάχη των δημοτικών εκλογών με αυτή των Εθνικών απάντησε: «To αφήγημα μοιάζει πάρα πολύ και το προσωπικό μου και το πολιτικό. Στην μάχη των δημοτικών εκλογών μπήκα για να υπερασπιστώ το μέλλον της πόλης και τα δημόσια αγαθά. Στις Εθνικές εκλογές κρίνονται ακόμα περισσότερα πράγματα γιατί οι κεντρικές πολιτικές καθορίζουν τη ζωή των ανθρώπων της πόλης και έτσι δεν μπορούσα να μείνω εκτός. Σε προσωπικό επίπεδο, η μάχη για τον Δήμο ήταν αφενός πολύ πιο απαιτητική και με μεγαλύτερη ευθύνη αλλά και αρκετά πιο δημιουργική. Η «μάχη» των εθνικών εκλογών έχει άλλους κώδικες, είναι πολύ πιο «σκληρή».

Αναφερόμενη στα προβλήματα της πόλης είπε: «Δεν είναι μόνο ο ΟΑΣΘ, έχουμε ζητήματα με την ανεργία στην πόλη, με το νερό, με τη ζώνη καινοτομίας και τις επενδύσεις. Γενικά έχουμε αρκετά ζητήματα σε αυτή την πόλη. Ξέρω καλά οτι αυτή η πόλη μπορεί να αλλάξει. Να σας θυμίσω ότι το μετρό ήταν ένα σταματημένο έργο επί μια δεκαετία, η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ το προχώρησε. Και ας μας κατηγορούν οτι κόβουμε κορδέλες. Δεν κόψαμε καμία κορδέλα, έγιναν παρουσιάσεις έτοιμων σταθμών που μπορούσε ο πολίτης να δει ο ίδιος οτι πράγματι το έργο προχωρά και όποιος θέλει ας κάνει και μια βόλτα απο την Αγία Σοφίας και στην Εγνατίας, για να δει οτι οι άνθρωποι δουλεύουνε νυχθημερόν για να ολοκληρωθεί το μετρό. Επίσης, η αγορά να ανάσανε γιατί «σηκώθηκαν» οι λαμαρίνες. Αυτό έγινε με το ΣΥΡΙΖΑ γιατί με τη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ ήταν ένα σταματημένο έργο που απλά ξοδεύοταν χρήματα στους γνωστούς εργολάβους.

Και πρόσθεσε: «Στις δημοτικές εκλογές υπήρχε θυμός για ΣΥΡΙΖΑ και Μακεδονία. Τώρα με τις αποκαλύψεις φαίνεται ότι ο κ. Καραμανλή παρέδωσε τη Μακεδονία και εμείς την πήραμε πίσω.

Η υποψήφια βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ εξαπέλυσε πυρά εναντίον της ΝΔ λέγοντας πως: «Το αφήγημα της ΝΔ είναι αφήγημα της ψευτιάς. Η ΝΔ δεν έχει πρόγραμμα.  Ξεχνάει ότι με ΣΥΡΙΖΑ βγήκαμε από τα μνημόνια»

Όσον αφορά στον ΟΑΣΘ υπογράμμισε πως : «Υπάρχουν δολιοφθορές, θα φανούν όλα στην Δικαιοσύνη. Δεν είναι δυνατόν να χαλάνε τα λεωφορεία την ίδια στιγμή, με το ίδιο πρόβλημα ενώ ξεκινάνε μια χαρά από το αμαξοστάσιο αρά προφανώς κάτι δεν πάει καλά. Κυβερνάμε τρία χρόνια, η διοίκηση του οργανισμού βρίσκεται ένα χρόνο και η κατάσταση δεν είναι καθόλου καλή. Ο ΟΑΣΘ έπρεπε να έχει στο αποθεματικό του 47 εκατ. ευρώ και  ο Στέλιος Παππάς βρήκε 600 ευρώ στο ταμείο. Με αυτά τα λεφτά, δεν μπορείς να αγοράσεις λεωφορεία. Αυτό που κάναμε συντονισμένα όλη η κυβέρνηση, ήταν να βρούμε πόρους σε συνεργασία με τους εταίρους γιατί σας θυμίζω ήμασταν σε μνημόνιο ακόμα και να ξεκινήσουμε διαγωνισμούς που ολοκληρώνονται για την αγορά και την προμήθεια νέων λεωφορείων, «πράσινων» λεωφορείων που εξοικονομούν και πόρους για το δημόσιο και θα είναι αξιοπρεπής η μεταφορά. Εφ’ όσον δεν αλλάξει η κυβέρνηση, το 2019 και το 2020 θα έχουμε μια εντελώς καινούργια συνθήκη στη Θεσσαλονίκη. Προσλήψεις προσωπικού γίνονται, έγινε ανακατανομή των δρομολογίων δίνοντας αυτά που είναι εκτός Θεσσαλονίκης στα ΚΤΕΛ έγιναν προσλήψεις. Θα έχουμε διαφορετικό το τοπίο. Ειδάλλως, με κυβέρνηση ΝΔ θα πάμε στον παλιό ΟΑΣΘ, να σας θυμίσω ότι δεν ήταν η καλύτερη κατάσταση.

Σχετικά με το ότι η κατάσταση είναι χειρότερη των λεωφορείων: «Πράγματι η κατάσταση δεν είναι καθόλου καλή, όμως ξαναλέω ότι ούτε πριν ήταν καλή. Θυμίζω οτι και το 2014, το 2015, το 2016, δύο φορές την εβδομάδα δεν είχαμε καθόλου λεωφορεία.

Ερωτηθείσα για το κίνημα κατά των διοδίων είπε: «Τα διόδια με πονάνε. Σήκωνα τις μπάρες να περνάνε τα αυτοκίνητα. Πιστεύω ότι πρέπει να καταργηθούν. Δεν τα καταφέραμε με τα διόδια. Η Αττική οδός αύξησε το αντίτιμο των διοδίων βλέποντας ότι έρχεται ο Μητσοτάκης».

Κληθείσα να σχολιάσει το αποτέλεσμα ευρωεκλογών είπε πως: «’Ήταν στρατηγικό λάθος του ΣΥΡΙΖΑ να μιλάει για δημοψήφισμα στις ευρωεκλογές. Υπήρχε θυμός για το ΣΥΡΙΖΑ. Δημιουργήθηκαν προσδοκίες που δεν εκπληρώθηκαν”.

Loading