Στο Κέντρο Φροντίδας «Αργώ» η Ρένα Δούρου

Το Κέντρο Διημέρευσης και Ημερησίας Φροντίδας Ατόμων με Νοητική Αναπηρία ή και Αυτισμό «Η Αργώ» επισκέφθηκε σήμερα η περιφερειάρχης Αττικής Ρένα Δούρου και ο αντιπεριφερειάρχης Πειραιά, Γιώργος Γαβρίλης.

propoli

«Τα άτομα με Νοητική Αναπηρία με Αυτισμό ή και με Αυτισμό έχουν κάθε δικαίωμα σε όλες τις κοινωνικές εκφάνσεις» τόνισε χαρακτηριστικά η Ρ. Δούρου κατά την επίσκεψή της και πρόσθεσε ότι «σε όλες τις μορφές έκφρασης μιας κοινωνίας που κρίνεται από τον τρόπο που εντάσσει ή αποκλείει αυτά τα άτομα. Άτομα που είναι ο δείκτης της ανθρωπιάς και της αποδοχής».

Η περιφερειάρχης Αττικής συμπλήρωσε επίσης ότι «είναι το μέτρο αποδοχής του διαφορετικού. Ενός διαφορετικού που η διασφάλισή του, αποτελεί για την περιφέρεια Αττικής, υποχρέωση και αποστολή. Μια υποχρέωση και μια αποστολή την οποία επιτελούμε, αιρετοί και υπηρεσιακοί, με συνέπεια εδώ και 4,5 χρόνια. Γιατί όλοι είμαστε ίσοι και διαφορετικοί. Όλοι έχουμε δικαίωμα στην εργασία, στην κοινωνικοποίηση, στην ένταξη. Στην αξιοπρέπεια».

Η Περιφέρεια Αττικής στηρίζει τη λειτουργία του ΚΔΗΦ «Η Αργώ», μέσω του ΠΕΠ Αττικής, με προϋπολογισμό ύψους 660.000 ευρώ για 3 έτη, με δυνατότητα παράτασης για άλλα 3 έτη (συνολικά 1,3 εκατομμύρια ευρώ).

Loading