Χριστοφορίδης: «Να πει η ΝΔ πού βρίσκει χρήματα για διαφήμιση» (vd)

Για «υπέρογκο ποσό» που δαπανά η ΝΔ για διαφήμιση στο Youtube έκανε λόγο ο υποψήφιος βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ στο Νότιο Τομέα της Β’ Αθήνας, Γιώργος Χριστοφορίδης.

propoli

Ο γνωστός δημοσιογράφος εκτίμησε ότι το κόστος της συγκεκριμένης καμπάνιας αγγίζει το ένα εκατομμύριο ευρώ και κάλεσε το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης να δηλώσει κανονικά αυτές τις δαπάνες.

«Όλη την προεκλογική περίοδο παρατηρώ, όπως και ο υπόλοιπος κόσμος, ότι το προεκλογικό σποτ της ΝΔ έχει εγκατασταθεί μονίμως στην πρώτη θέση των διαφημιστικών καταχωρίσεων στο YouTube. Το ίδιο ακριβώς είχε συμβεί, προεκλογικά, και στις ευρωεκλογές. Σύμφωνα με την αγορά, το κόστος της συγκεκριμένης διαφήμισης ανέρχεται σε 14.000 έως 18.000 ευρώ ανά ημέρα. Άρα, με έναν απλό υπολογισμό φτάνει κανείς στο συμπέρασμα ότι μόνο η συγκεκριμένη καμπάνια κοστίζει στη ΝΔ ένα υπέρογκο ποσό που φτάνει κοντά στο 1 εκατ. ευρώ», δήλωσε σχετικά στον ΑΝΤ1 ο κ. Χριστοφορίδης και πρόσθεσε:

«Φαντάζομαι ότι αυτές οι δαπάνες θα δηλωθούν κανονικά, όπως προβλέπει ο νόμος από το κόμμα της ΝΔ. Η ΝΔ θα πρέπει μας πει από πού προέρχονται αυτά τα χρήματα και, κυρίως, θα πρέπει να απαντήσει στον ελληνικό λαό, πώς είναι δυνατόν το κόμμα που χρωστά 200 εκατ. ευρώ, τα οποία δεν θα τα πληρώσει ποτέ και θα φορτώσει στην πλάτη του κόσμου –άλλωστε ο κ. Άδωνις Γεωργιάδης έχει πει ξεκάθαρα πως πρέπει να γίνει κούρεμα στα χρέη της ΝΔ- να ξοδεύει τόσο υπέρογκα ποσά, αντί να τα χρησιμοποιεί για να αποπληρώνει αυτά που ήδη χρωστάει».

«Ο ΣΥΡΙΖΑ έβγαλε τη χώρα από τα μνημόνια»

Όσον αφορά το διακύβευμα της κάλπης, ο κ. Χριστοφορίδης υποστήριξε πως «ο ΣΥΡΙΖΑ είναι το κόμμα που έβγαλε τη χώρα από τα μνημόνια και μπορεί να συνεχίσει την πορεία βελτίωσης της κατάστασης για εμάς και τα παιδιά μας» και πρόσθεσε:

«Αυτό σε καμία περίπτωση δεν κρίθηκε στις ευρωεκλογές, διότι η ευρωκάλπη δεν βγάζει κυβέρνηση. Ο κόσμος στις ευρωεκλογές μπορεί να πήγε να ψηφίσει χαλαρά ή για να διαμαρτυρηθεί, γνωρίζοντας ότι την επομένη των ευρωεκλογών δεν θα άλλαζε τίποτα, όπως θα αλλάξει στις 8 Ιουλίου.

Για παράδειγμα, αναρωτιόμαστε όλοι τι σκοπεύει να αλλάξει η ΝΔ στο ασφαλιστικό, που αφορά στο σύνολο των πολιτών. Μελετώντας διεξοδικά το πρόγραμμα της ΝΔ, δεν κατάφερα να βρω το σημείο όπου αναφέρεται στο ασφαλιστικό. Είναι δυνατόν να αποσιωπάται κάτι τόσο σημαντικό;».

Δείτε σε video όσα είπε ο κ. Χριστοφορίδης:

Loading