Βορίδης: «Δημιουργεί ανασφάλεια η στάση του ΚΙΝΑΛ»

Ως τις «κρισιμότερες μέχρι σήμερα για την πορεία της χώρας» χαρακτήρισε ο Μάκης Βορίδης τις εθνικές εκλογές της 7ης Ιουλίου. «Η ώρα των αποφάσεων είναι τώρα», τόνισε μεταξύ άλλων ο υποψήφιος βουλευτής Αν. Αττικής της ΝΔ, στην εφημερίδα «Παραπολιτικά».

propoli

Μεταξύ άλλων, ο κ. Βορίδης χαρακτήρισε ορθή την επισήμανση του προέδρου της ΝΔ, Κυριάκου Μητσοτάκη, για νέες εκλογές τον Αύγουστο, διευκρινίζοντας πως πρέπει να γίνει κατανοητό στους πολίτες ότι εάν δεν καταστεί δυνατή η αυτοδυναμία της ΝΔ, «οι επόμενες εκλογές θα γίνουν με σύστημα απλής αναλογικής, με σαφή και ορατό τον κίνδυνο της ακυβερνησίας».

Αιχμές κατά του ΚΙΝΑΛ

Ερωτηθείς για το παραπάνω ενδεχόμενο, ο κ. Βορίδης είπε ότι θα αναζητηθεί κοινός τόπος με το ΚΙΝΑΛ, του οποίου όμως χαρακτήρισε τη στάση «αρκετά ανοιχτή σε ερμηνείες, δημιουργεί ανασφάλεια».

Ως τέτοια σημεία ανέφερε την αποπομπή Βενιζέλου, την τοποθέτηση του ότι το ΚΙΝΑΛ μετατρέπεται σε «ουρά» του ΣΥΡΙΖΑ, τα περί γ’ εντολής στη Φώφη Γεννηματά και τη ρητορική ότι η ΝΔ είναι η παλιά Δεξιά και ο ΣΥΡΙΖΑ η νέα Δεξιά. Ο ίδιος εκτιμά ότι το ΚΙΝΑΛ θέλει να αφήσει όλα τα ενδεχόμενα ανοιχτά… ακόμη και να προσπαθήσει να σπρώξει τη ΝΔ σε μια συνεργασία με το ΣΥΡΙΖΑ «κάτι που για εμάς είναι αδιανόητο», ξεκαθαρίζει.

«Προσπάθεια χειραγώγησης της δικαιοσύνης»

Σε ό,τι αφορά το ζήτημα της Δικαιοσύνης, ο Μάκης Βορίδης έκανε λόγο για «προσπάθεια χειραγώγησης των θεσμών επί ΣΥΡΙΖΑ», σημειώνοντας ότι «δύο διακεκριμένοι δικαστικοί λειτουργοί έχοντας ασκήσει και καθήκοντα στην Εισαγγελία Διαφθοράς, καταγγέλλουν κυβερνητικές παρεμβάσεις στην υπόθεση Νovartis». Τόνισε, μάλιστα, ότι η υπόθεση αυτή θα διερευνηθεί, όπως και άλλες υποθέσεις, για τη σειρά των οποίων θα αποφασίσει το επόμενο Κοινοβούλιο.

Τέλος, εξέφρασε αισιοδοξία για την υλοποίηση του οικονομικού σχεδίου της ΝΔ, άποψη την οποία επικυρώνει και «η θετική αντίδραση των αγορών», όπως εξήγησε.

Loading