INTIME

Δέρβος: «Ο Τσίπρας ποινικοποιεί την εργασία»

Την εκτίμηση ότι «ο κύριος Τσίπρας ποινικοποιεί την εργασία», εξέφρασε σε συνέντευξή του στην εκπομπή «Politik-Μιλάμε Πολιτικά» στο Flash Radio 99.4 και στον Θόδωρο Παπαδόπουλο, ο πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ και υποψήφιος ευρωβουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, Κώστας Δέρβος.

propoli

Σε ερώτηση που δέχθηκε σχετικά με το καταναλωτικό δάνειο που φέρεται να έλαβε ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας, Παύλος Πολάκης, ο Κ. Δέρβος τόνισε ότι «κάθε φορά που βλέπω ότι γίνεται κάτι αντίστοιχο με τα σημερινά, λέω ότι δεν πάει παρακάτω για τον ΣΥΡΙΖΑ. Δυστυχώς όμως διαψεύδομαι συνεχώς, γιατί βλέπω ότι το βαρέλι για την κυβέρνηση δεν έχει πάτο. Είναι θλιβερό ένας αναπληρωτής υπουργός να τηλεφωνεί στον διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδας, να του υποδεικνύει τι πρέπει να κάνει και να τον εκβιάζει ότι θα περάσει από το γραφείο του για να τα πούνε από κοντά μέσα σε 3 μέρες, αν δεν έχει κάνει σωστά τη δουλειά του. Σε ένα τέτοιο πολιτικό νοσηρό κλίμα, είναι απόλυτα λογικό οι νέοι να αποστρέφονται από την πολιτική, και αν με ρωτήσεις κανείς ποια είναι η μεγαλύτερη ζημιά που έχει προκαλέσει ο ΣΥΡΙΖΑ όλα αυτά τα χρόνια, ναι έχει κάνει στη Παιδεία, την Οικονομία, την Υγεία, αλλά η μεγαλύτερη ζημιά που έχει προκαλέσει είναι ότι οι θεσμοί πλέον με τους Έλληνες έχουν διαρρηχθεί, δεν τους εμπιστεύονται πλέον».

Παράλληλα ο πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ, κατηγόρησε τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, ότι με την πολιτική του «επιδοτεί την ανεργία και ποινικοποιεί την εργασία. Γιατί αν κάποιο νέο παιδί πάει να εργαστεί, εργοδότης του θα πρέπει να πληρώσει αυξημένες ασφαλιστικές εισφορές, αλλά και ο νέος θα έχει αυξημένες φορολογικές εισφορές».

Όσον αφορά την κόντρα που δημιουργήθηκε ανάμεσα στον επικεφαλής των ΑΝΕΛ Πάνο Καμμένο και στον πρώην υπουργό Εξωτερικών, Νίκο Κοτζιά, ο Κ. Δερβός υποστήριξε ότι «ο κύριος Καμμένος κατηγορεί τον κύριο Κοτζιά, πολλές φορές στα όρια της συνωμοσιολογίας. Ο κύριος Καμμένος όμως ήταν αυτός που έδωσε το στυλό τόσο στον κύριο Κοτζιά όσο και στον κύριο Τσίπρα. Μάλλον υπήρχε κάποιου είδους συναλλαγή. Γιατί αν θυμάστε καλά, το καλοκαίρι που η Νέα Δημοκρατία κατέθεσε πρόταση δυσπιστίας προς τον ΣΥΡΙΖΑ τότε ήταν η ευκαιρία για τον κύριο Καμμένο να αποδείξει ότι δεν ήταν ένθερμος υποστηρικτής της Συμφωνίας των Πρεσπών».

«Χάθηκε η ευκαιρία για τα ιδιωτικά πανεπιστήμια»

Από την άλλη πλευρά, όσον αφορά την αναθεώρηση του άρθρου 16 που αφορά την ίδρυση μη κρατικών ανώτατων εκπαιδευτικών ιδρυμάτων, ο πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ εκτίμησε ότι «χάθηκε για άλλα 10 χρόνια η ευκαιρία να ιδρύσουμε ιδιωτικά πανεπιστήμια κάτι που θα αύξανε το ΑΕΠ της χώρας κατά 1%. Επιπλέον θα δημιουργούσε χιλιάδες θέσεις εργασίας και σκεφτείτε πόσα Ελληνόπουλα δεν θε έφευγαν στο εξωτερικό για να σπουδάζουν.

Αντιμετωπίζουμε την ιδεοληψία των αριστερών. Οι οποίοι αριστεροί το μισό υπουργικό συμβούλιο του ΣΥΡΙΖΑ έχει σπουδάσει στο εξωτερικό σε ιδιωτικά πανεπιστήμια. Το 25% των υπουργών διδάσκει ακόμα και τώρα σε ιδιωτικά πανεπιστήμια του εξωτερικού. Και καλά κάνουν αν έχουν τα βιογραφικά για να το κάνουν, αλλά μη πουλάς αριστεροφροσύνη στο εσωτερικό και καταδικάζεις το μέλλον των παιδιών».

Ερωτηθείς σε σχέση με τα προβλήματα που καλείται να αντιμετωπίσει η Ευρωπαϊκή Ένωση, ο Κ. Δέρβος εκτίμησε ότι «υπάρχει άνοδος ακραίων, υπάρχει άνοδος του ευρωσκεπτικισμού ακόμα και μέσα το Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα, άνοδος του λαϊκισμού σε όλη την Ευρώπη. Είναι κάτι το οποίο θα κληθούμε να δώσουμε τη μάχη κατά του λαϊκισμού».

Loading