INTIME

Σταυρινούδη: «Προδοτική η Συμφωνία των Πρεσπών»

Ως «την πιο προδοτική συμφωνία για τη χώρα μας» χαρακτήρισε την Συμφωνία των Πρεσπών στην εκπομπή «Politik-Μιλάμε Πολιτικά» στο Flash Radio 99.4 της Θεσσαλονίκης, η υποψήφια ευρωβουλευτής με την Ένωση Κεντρώων, Μαρία Σταυρινούδη.

propoli

Αναφερόμενη στο φαινόμενο των επιχειρήσεων ιδιαίτερα από την βόρεια Ελλάδα που φεύγουν στα Βαλκάνια λόγω καλύτερου φορολογικού καθεστώτος, η Μ. Σταυριανού το χαρακτήρισε «λυπηρό. Πρέπει να καταλήξουμε σε ένα δίκαιο φορολογικό σύστημα κάποια στιγμή, και να προσπαθήσουμε να φέρουμε πίσω τον κόσμο. Πρέπει κάποια στιγμή η Ελλάδα να αξιοποιήσει τον πλούτο της και να ξεκινήσουμε ξανά να παράγουμε γιατί αλλιώς δεν θα μπορέσουμε ποτέ να βγούμε από τον κυκεώνα αυτόν των μνημονίων. Δυστυχώς, ενώ λένε ότι έχουμε βγει, όχι απλά δεν έχουμε βγει, είμαστε πάρα-πάρα πολύ μέσα και έχουμε δεσμεύσει μέχρι και τα εγγόνια μας».

Παράλληλα εκτίμησε ότι γενικότερα «έχουν γίνει εγκλήματα πολιτικά. Ένας λόγος που έφυγα από την Νέα Δημοκρατία είναι και αυτός. Δυστυχώς στο κομμάτι της οικονομίας ήταν η συνεργασία με το ΠΑΣΟΚ που υπέγραψαν αυτήν την άθλια συμφωνία του PSI και φυσικά ο ΣΥΡΙΖΑ ήρθε και αποτελείωσε τη χώρα σε εθνικό επίπεδο».

Από την πλευρά της, κατηγόρησε την Νέα Δημοκρατία πως ήδη πριν αποχωρήσει από το κόμμα «είχε αρχίσει να χάνει τον ιδεολογικό προσανατολισμό της. Εγώ ήξερα την ΝΔ με συγκεκριμένες αξίες τις οποίες πίστευα ότι υπηρετούσα. Από εκεί και μετά δέχθηκα κάποια συγκεκριμένα πράγματα τα οποία γινόντουσαν μέσα στο κόμμα, οπότε και αποχώρησα χωρίς να ζητήσω τίποτα, χωρίς βέβαια να έχω και απαίτηση για κάτι. Οπότε νομίζω ότι όλα καλά.

Είμαι στο κόμμα του Βασίλη Λεβέντη αυτή τη στιγμή, είμαι μαζί του, ξέρω ότι είναι πολύ δύσκολα, επέλεξα τον δύσκολο δρόμο. Λένε βέβαια ότι ο Λεβέντης δεν θα είναι στη βουλή, δεν θα είναι στην ευρωβουλή. Εγώ πιστεύω ότι με αγώνα και με σωστή κατεύθυνση και με σωστή τακτική ο Βασίλης Λεβέντης όχι απλά θα είναι στην βουλή, αλλά θα πάρει και ένα πολύ καλό ποσοστό».

«ΝΔ και ΚΙΝΑΛ έδειξαν απάθεια στην Συμφωνία των Πρεσπών»

Από την άλλη πλευρά, η Μ. Σταυρινούδη αναφερόμενη στην Συμφωνία των Πρεσπών τόνισε πως «η 25η Ιανουαρίου του 2019 θα πρέπει να μείνει στην μνήμη όλων μας σαν την μέρα της πιο προδοτικής συμφωνίας για τη χώρα μας», ενώ στην συνέχεια κατηγόρησε την ΝΔ και το ΚΙΝΑΛ πως «έδειξαν πολύ μεγάλη απάθεια σε όλο αυτό. Θα μπορούσαν να το είχαν κυνηγήσει τελείως διαφορετικά αλλά έδειξαν απάθεια γιατί προφανώς συμφωνούσαν και δεν ήθελαν αυτό να γίνει γνωστό στον κόσμο, όταν το 80% του κόσμου ζητούσε την ακύρωση της συμφωνίας. Που ήταν ο κύριος Μητσοτάκης όταν γινόντουσαν τα συλλαλητήρια, τα μαζικά συλλαλητήρια; Που ήταν ο κύριος Μητσοτάκης να ανέβει να πει δυο κουβέντες σε αυτόν τον κόσμο, σε αυτόν τον λαό; Αυτό δεν έχει ξαναγίνει από τα χρόνια της Μεταπολίτευσης και μετά.

Εννοείται ότι ο Βασίλης Λεβέντης έχει πει ότι εμείς θα προσπαθήσουμε να ακυρώσουμε αυτή τη συμφωνία. Και όταν λέμε ότι θα προσπαθήσουμε να την ακυρώσουμε δεν το λέμε με έναν λαϊκίστικο τρόπο τον οποίον προσπαθούν να μας προσάψουν. Το λέμε και το εννοούμε. Εννοούμε ότι έχουμε πολύ συγκεκριμένα πατήματα  τα οποία θα βασιστούμε έτσι ώστε την επομένη του δημοψηφίσματος αμέσως θα έχουμε δυνατότητα να προχωρήσουμε πολύ σίγουρα για την ακύρωση της Συμφωνίας. Θα προσπαθήσουμε να μην την ξεχάσει ο κόσμος. Αυτό που προσπαθούνε να κάνουνε ότι τώρα έγινε και δε μπορούμε να κάνουμε κάτι. Ξέρετε η Συμφωνία αυτή έχει επιπτώσεις εθνικές, κοινωνικές, πολιτικές, οικονομικές. Δεν μπορεί να παίζουμε με όλα αυτά τα πράγματα. Δεν είναι δηλαδή απλά και μόνο το όνομα. Είναι και πολλά άλλα θέματα».

Loading