Νέο Audi A1 Sportback. Άλλο αυτοκίνητο

Όπως είναι αναμενόμενο κάθε νέα γενιά ενός μοντέλου, να παρουσιάζεται πιο πλήρης σε σχέση με τον προκάτοχό του. Και μπορεί αυτός να είναι ο κανόνας, υπάρχουν ωστόσο πάντα οι εξαιρέσεις τόσο προς τη μία όσο και ως προς την άλλη κατεύθυνση.

propoli

Και η δεύτερη γενιά του Audi Α1 είναι μία τέτοια εξαίρεση, με θετικό πρόσημο, καθώς δεν πρόκειται για μία αναβάθμιση του προηγούμενου μοντέλου, αλλά για ένα πραγματικά άλλο αυτοκίνητο σε όλα του. Με αρκετά ανατρεπτικό σχεδιασμό, ιδιαίτερα προσεγμένη ποιότητα υλικών και κύλιση από αυτοκίνητο μεγαλύτερης κατηγορίας, είναι προφανές ότι σκοπεύει να κατακτήσει τη κορυφή μίας ιδιαίτερης και πολύ δύσκολης κατηγορίας.

Σημαντικός αρωγός του στη προσπάθεια αυτή είναι τα εξελιγμένα συστήματα υποβοήθησης οδηγού και hi-tech Infotainment, παραμένει μόνιμα συνδεδεμένο με τον ψηφιακό κόσμο και προσφέρει διευρυμένες δυνατότητες εξατομίκευσης και προσωποποίησης.

Η νεά γενιά του A1 είναι λίγο πιο μακριά από τον προκάτοχό του (+56 χιλιοστά, στα 4,03 μ.) ενώ διατηρεί ίδιο το πλάτος (1,74 μ.), με ύψος μόλις 1,43 μ. Το κόμπακτ σπορ αμάξωμα με τη νέα, Singleframe μάσκα χαρακτηρίζεται από φαρδιά μετατρόχια και κοντούς πρόβολους, ενώ κάτω από το άκρο του καπό υπάρχουν τρεις επίπεδες σχισμές, φόρος τιμής στο θρυλικό Sport quattro που κυριάρχησε στα ράλλυ.

Στο εσωτερικό, ο οδηγός απολαμβάνει ένα σπορ αίσθησης περιβάλλον! Ο πλήρως ψηφιακός πίνακας οργάνων, τα χειριστήρια και η προαιρετική οθόνη αφής MMI είναι έντονα προσανατολισμένα προς τον οδηγό, δίνοντας έμφαση στο στοιχείο της οδηγησιμότητας και της εξατομίκευσης. Σε επίπεδο εξοπλισμού, υπάρχει πολύ μεγάλος βαθμός ευελιξίας και δυνατότητα συνδυασμού εκδόσεων.

Το αυτοκίνητο είναι διαθέσιμο με τρεις κινητήρες. Ο 30 TFSI, μια τρικύλινδρη μονάδα 1.000 κ.εκ. με απόδοση 116 hp, ο τετρακύλινδρος του 1,5 λίτρου και των 150 hp με το ιδιαίτερα αποτελεσματικό σε ότι αφορά την οικονομία σύστημα απομόνωσης κυλίνδρων του 35 TFSI, καθώς και ο 40 TFSI με 200 hp ροπής. Οι πρώτες εντυπώσεις από την οδήγηση μαζί του κατά τη διάρκεια της παρουσίασης του αυτοκινήτου, είναι πως οι άνθρωποι της Audi ήθελαν να παρουσιάσουν ένα αυτοκίνητο το οποίο θα παραπέμπει απευθείας σε μεγαλύτερη κατηγορία.

Η υψηλή ποιότητα κύλισης, η αίσθηση της ασφάλειας που παρέχει όταν ανέβουν τα χιλιόμετρα και η συνολική εντύπωση που αφήνει στον οδηγό είναι ότι με την ίδια ευκολία που μπορεί να κινηθεί στο μποτιλιαρισμένο αστικό περιβάλλον, είναι σε θέση να ταξιδέψει και σε μακρινούς προορισμούς. Τέλος οι τιμές για το νέο Audi A1 Sportback ξεκινούν από τα 19950 Ευρώ.

Loading