Ο Ερντογάν καλεί το Βερολίνο να απελάσει τους υποστηρικτές του Γκιουλέν

Ο πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, κάλεσε εκ νέου το Βερολίνο να απελάσει από το γερμανικό έδαφος, τους εκατοντάδες υποστηρικτές του αυτοεξόριστου στις ΗΠΑ Φετουλάχ Γκιουλέν, οι οποίοι διαμένουν στη χώρα.

propoli

Ο Τούρκος πρόεδρος κατέφθασε χθες στη Γερμανία, προκειμένου να πραγματοποιήσει την επίσημη προγραμματισμένη τριήμερη επίσκεψη, όπου θα έχει επαφές με ανώτερα στελέχη της γερμανικής ηγεσίας, καθώς επιθυμεί διακαώς να βελτιώσει τις σχέσεις με τη μεγαλύτερη οικονομία της Ευρώπης και να εξασφαλίσει επενδύσεις για τη χειμαζόμενη τουρκική οικονομία.

Σε σημερινή του συνέντευξη Τύπου μαζί με την Γερμανίδα καγκελάριο Άγγελα Μέρκελ μετά τη μεταξύ τους συνάντηση, ο Ερντογάν κάλεσε τη Γερμανία να εξορίσει όλους τους υποστηρικτές του Γκιουλέν.

Σημειώνεται, πως με άρθρο του νωρίτερα στη γερμανική εφημερίδα FAZ, ο Ερντογάν κάλεσε τη Γερμανία να χαρακτηρίσει τρομοκρατική οργάνωση το δίκτυο του Γκιουλέν, τον οποίο κατηγορεί ως υπαίτιο της αποτυχημένης απόπειρας πραξικοπήματος τον Ιούλιο του 2016.

Loading