Σημαντική η επίσκεψη των Αμερικανών γερουσιαστών σύμφωνα με τον Λαβρόφ

Δηλώσεις σχετικά με την επίσκεψη που πραγματοποιούν οι Αμερικανοί γερουσιαστές στη Ρωσία, έκανε ενώπιον των προσκεκλημένων, ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ. Στην ομιλία του ο Ρώσος αξιωματούχος χαιρέτισε την επανέναρξη του διακοινοβουλευτικού διαλόγου μεταξύ των δύο χωρών.

propoli

Συγκεκριμένα, ο Λαβρόφ, μιλώντας στα αγγλικά πρόσθεσε ότι η συγκεκριμένη επίσκεψη  των γερουσιαστών στην ρωσική επικράτεια «θα συμβολίσει την επανάληψη των σχέσεων μεταξύ των δύο κοινοβουλίων».

Από την πλευρά του ο επικεφαλής της αμερικανικής αντιπροσωπείας των Γερουσιαστών Ρίτσαρντ Σέλμπι απάντησε στον Ρώσο αξιωματούχο λέγοντας χαρακτηριστικά πως «είμαστε ανταγωνιστές, αλλά δεν χρειάζεται απαραίτητα να είμαστε αντίπαλοι».

Σημειώνεται, πως στο πρόγραμμα των συναντήσεων της αντιπροσωπείας των γερουσιαστών δεν περιλαμβάνεται και επίσκεψη με τον Ρώσο πρόεδρο, όπως διαβεβαίωσε και ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ. Ωστόσο ξεκαθάρισε ότι «αυτό δεν θα επηρεάσει τη θέρμη των επαφών με τους φιλοξενούμενούς μας και ότι το Κρεμλίνο είναι πεπεισμένο ότι οι διακοινοβουλευτικές σχέσεις είναι ένας από τους πιο σημαντικούς παράγοντες των διμερών σχέσεων».

Στην συνέχεια, οι Αμερικανοί γερουσιαστές αναμένεται να συναντηθούν με εκπροσώπους του Συμβουλίου της Ομοσπονδίας και της Κρατικής Δούμας, που αποτελούν αντίστοιχα την άνω και τη κάτω βουλή του ρωσικού κοινοβουλίου.

Loading