Αλεξανδρίδης: “Το Κορδελιό και ο Εύοσμος χρήζουν εμπορικής ταυτότητας”

Το γεγονός ότι θα πρέπει να δοθεί «μια εμπορική ταυτότητα στον δήμο Κορδελιού-Ευόσμου» τόνισε σε δηλώσεις του στην εκπομπή «Μέσα σε όλα» στον Flash Radio 99.4 της Θεσσαλονίκης και στην Μίνα Αφεντούλη, ο υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος της περιοχής με τον συνδυασμό «Ξεκινάμε από την Αρχή» με επικεφαλής τον Γιάννη Καμαρινό, Ελευθέριος Αλεξανδρίδης.

propoli

Σε ερώτηση που δέχθηκε σχετικά με την απόφασή του να πολιτευτεί στον δήμο Κορδελιού-Ευόσμου, ο Ε. Αλεξανδρίδης τόνισε πως «εγώ είμαι ένας επιχειρηματίας, ο οποίος δεν ασχολούμουν πολλά χρόνια με την πολιτική, αλλά η αλήθεια είναι ότι δεν μπορούμε να κλείνουμε τα μάτια σε αυτή τη κατάσταση την οποία βρίσκεται ο δήμος σήμερα. Θα πρέπει να βάλουμε πλάτη όλοι οι άνθρωποι οι οποίοι ζουν στον δήμο Κορδελιού-Ευόσμου και πολύ περισσότερο οι επιχειρηματίες οι οποίοι ξέρουνε να διεκπεραιώνουνε δουλειές».

«Πρώτη προτεραιότητα η Παιδεία»

Όσον αφορά τις προτεραιότητες τις οποίες θέτουν οι υποψήφιοι του εν λόγω συνδυασμού, ξεκαθάρισε πως «είναι πρώτον να σηκώσουμε ψηλά τα θέματα της παιδείας, να έχουμε επαρκή σχολεία και πάρκα και να έχουμε μέρη με αθλοπαιδιές για τα παιδιά μας. Δεύτερον, να κοιτάξουμε τους ηλικιωμένους και τις ευπαθείς ομάδες με μεγάλη προσοχή γιατί υπάρχει τεράστιο πρόβλημα στην δυτική Θεσσαλονίκη και το γνωρίζουμε όλοι μας.

Τρίτον πολύ σοβαρό το οποίο άπτεται και στα επαγγελματικά τα δικά μου είναι να δώσουμε μια επαγγελματική ταυτότητα στον δήμο μας. Θα πρέπει ο δήμος μας ο οποίος απαρτίζεται από 65 πολιτιστικούς συλλόγους, θα πρέπει όποιος αναφέρεται σε αυτούς συνειρμικά ή να σκέφτεται κάποιο γεγονός που έχει γίνει πολιτιστικό και στον πολιτιστικό σύλλογο που το έχει κάνει θα πρέπει να αναφέρεται σε κάποια επαγγελματική ταυτότητα. Θα πρέπει να ξέρει αυτός που έρχεται στο Κορδελιό και τον Εύοσμο να βρει κάτι. Θα είναι διασκέδαση; Θα είναι μια καλή αγορά; Θα είναι μια γειτονιά με βιβλιοπωλεία; Θα πρέπει να βρούμε κάτι. Θα πρέπει προτού να φτάσει το μετρό στον Εύοσμο το οποίο θεωρητικά θα ξεκινήσει στην επόμενη πενταετία, θα πρέπει εμείς να είμαστε έτοιμοι να δεχθούμε κόσμο από το μετρό και όχι το μετρό να είναι ένα εργαλείο το οποίο θα πάρει τους ανθρώπους από το Κορδελιό και τον Εύοσμο και θα τους πάει στο κέντρο και θα έχουμε μια ερημοποίηση της περιοχής».

Παράλληλα, ο Ε. Αλεξανδρίδης στηλίτευσε το γεγονός πως «στον πεζόδρομο του Κορδελιού τα μαγαζιά κλείνουν το ένα μετά το άλλο και το πρόβλημα είναι ότι δεν έχει γίνει το Γενικό Πολεοδομικό Σχέδιο, ώστε να μπορούνε τα μαγαζιά που κλείνουν να μπορούνε να βγάζουν άδεια. Αυτό είναι ένα τεράστιο πρόβλημα».

Ακόμα όμως αναφέρθηκε και στο πρόβλημα του πάρκινγκ τονίζοντας πως «στο Κορδελιό, έχουμε ένα κλειστό πάρκινγκ 160 περίπου θέσεων το οποίο είναι κλειστό και είναι ιδιοκτησία του δήμου. Έχουμε ένα αμφιθέατρο σε επίπεδο Μεγάρου Μουσικής το οποίο και αυτό είναι κλειδωμένο. Δεν λειτουργεί. Γιατί δεν έχει καθίσματα δεν έχει μικροφωνική και άλλους πολλούς λόγους. Το κτήριο όμως υπάρχει και πρέπει να λειτουργήσει, όπως και το πάρκινγκ.

Όσον αφορά τα μαγαζιά του Ευόσμου έχουμε έναν χώρο δεσμευμένο τον οποίον τον πλήρωσε ο δήμος και θα πρέπει κάποια στιγμή να γίνει ένα πάρκινγκ. Να εξαντλήσουμε τις θέσεις πάρκινγκ που πρέπει να γίνει σε αυτό το παρακείμενο οικόπεδο που είναι στην πλατεία, το οποίο μπορεί να είναι σε βάθος κάποιους ορόφους και να πάει και σε ύψος».

«Υπάρχουν προγράμματα που μπορούν να βοηθήσουν στις σχολικές στέγες»

Σε ερώτηση που δέχθηκε σχετικά με το ζήτημα της σχολικής στέγης, ο Ε. Αλεξανδρίδης τόνισε ότι «ο δήμος Ευόσμου ήταν πρωτοπόρος όσον αφορά το ζήτημα της σχολικής στέγης. Ήταν ο πρώτος δήμος στο πολεοδομικό συγκρότημα που είχε μιας βάρδιας σχολεία. Άρα υπήρχαν κάποιοι άνθρωποι που βλέπαν μακριά.

Έχει πολλά χρόνια να χτιστεί σχολείο στον Εύοσμο. Υπάρχουν τα οικόπεδα, θα πρέπει όμως γίνουν και οι μελέτες για να προχωρήσουν και τα προγράμματα που μας δίνει η Περιφέρεια, είτε μέσα από το ΕΣΠΑ, είτε μέσα από το “ΦιλόΔημος 1” και “ΦιλόΔημος 2”. Υπάρχουν προγράμματα που μπορούν να βοηθήσουν και στις σχολικές στέγες και στους παιδικούς σταθμούς. Θα πρέπει όμως να σηκώσουμε τα μανίκια η επόμενη διοίκηση που πιστεύω ότι θα είναι από τον δικό μας συνδυασμό».

Loading