Και ο Ηλίας Ζαγοραίος υποψήφιος για τη θέση του Ευρωπαίου Εισαγγελέα!

Ο Ηλίας Ζαγοραίος, πρώην προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθήνας, επελέγη ως ένας εκ των τριών υποψηφίων για την νεοσύστατη και πολύ σημαντική Θέση του Ευρωπαίου Εισαγγελέα.

propoli

Είναι ο δικαστής που προίστατο των εισαγγελικών ερευνών για την τραγωδία στο Μάτι.

Επελέγη με συντριπτική πλειοψηφία από την Ολομέλεια του Αρείου Πάγου στην οποία είχε προσφύγει καθώς στο Ανώτατο Δικαστικό Συμβούλιο του Αρείου Πάγου, που έκανε και την επιλογή των υποψήφιων εισαγγελέων, ο ίδιος «κόπηκε» καθώς συγκέντρωσε 7 θετικές ψήφους έναντι 8 που συγκέντρωσε ο εισαγγελέας, Ηλίας Κωνσταντακόπουλος.

Τελικά ο κ. Ζαγοραίος, υπερψηφίστηκε από την Ολομέλεια του Αρείου Πάγου, έλαβε 48 ψήφους έναντι 4, παρά την αντίθετη θέση της  Εισαγγελέως του Αρείου Πάγου, Ξένης Δημητρίου, η οποία και μειοψήφισε μαζί με τον Πρόεδρο του Αρείου Πάγου, Βασίλη Πέππα και δύο ακόμα, την αντιπρόεδρο, Ειρήνη Καλού και την αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Ολγα Σμυρλή.

Το αποτέλεσμα αυτής της ψηφοφορίας εύλογα ερμηνεύεται ως μεγάλη ήττα της ηγεσίας της Δικαιοσύνης.

Για τις άλλες δύο θέσεις ομόφωνα επελέγησαν ως υποψήφιοι, από το Ανώτατο Δικαστικό Συμβούλιο του Αρείου Πάγου,οι εισαγγελείς Δημήτριος Ζημιανίτης και Λάμπρος Πατσαβέλας.

Loading