Γ. Πατούλης: «Θα επενδύσουμε στον γαστριμαργικό τουρισμό»

Ο υποψήφιος Περιφερειάρχης Αττικής Γιώργος Πατούλης, κατά την συνάντησή του με το προεδρείο της Ένωσης Οινοποιών Αμπελώνα Αττικής, τόνισε ότι σκοπός της διοίκησής του θα είναι η επένδυση «στο θεματικό τουρισμό, όπως είναι ο γαστριμαργικός, με στόχο την ενίσχυση της εξωστρέφειας της Περιφέρειας και την προβολή των τοπικών προϊόντων».

propoli

Στη συνάντηση συζητήθηκαν ζητήματα σχετικά με την αξιοποίηση της ελληνικής γαστρονομίας και οινοπαραγωγής, την αξιοποίηση των αμπελώνων Αττικής για την ενίσχυση του γαστριμαργικού τουρισμού. Επίσης την προώθηση του βιωματικού τουρισμού με στόχο την προσέλκυση τουριστών που θέλουν να γνωρίσουν από κοντά όλα τα στάδια παραγωγής των ελληνικών προϊόντων.

Ο Γ. Πατούλης αναγνώρισε ότι πρέπει να αξιοποιηθούν τα συγκριτικά πλεονεκτήματα της Αττικής όπως είναι τα εκλεκτά κρασιά της. Προσέθεσε ότι υπάρχει η βούληση για να γίνουν επενδύσεις στον θεματικό τουρισμό, όπως είναι ο γαστριμαργικός, μέσω πλατφόρμας όπου θα παρουσιάζονται και θα προβάλλονται τα προϊόντα της Αττικής και η μοναδική ιστορία του αμπελώνα και του πολιτισμού της Αττικής.

Loading