Θέλουν να μοιράσουν κι άλλα 250 εκατ. ευρώ μέσω ΔΝΤ!

Του Γιάννη Συμεωνίδη

propoli

Σε δύο ταμπλό είναι αποφασισμένοι να παίξουν στην κυβέρνηση μέχρι τις ευρωεκλογές, δηλαδή στη σκανδαλολογία και στην οικονομία.

Στο μεν πρώτο κομμάτι περιμένουν μέσα στην επόμενη εβδομάδα εξελίξεις στο σκάνδαλο Novartis, που ερμηνεύονται στη διαβίβαση στη Βουλή κι άλλου ή κι άλλων φακέλων δικογραφίας, πέραν του Ανδρέα Λοβέρδου.

Σχεδόν βέβαιη θεωρείται η διαβίβαση του φακέλου του αντιπροέδρου της ΝΔ Άδωνι Γεωργιάδη.

Ο Αλέξης Τσίπρας, πάντως, εμφανίζεται δυσαρεστημένος από δημόσιες τοποθετήσεις υψηλόβαθμων στελεχών του, όπως ο υπουργός Οικονομικών, Ευκλείδης Τσακαλώτος, κι ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Ξυδάκης, που κρατούν αποστάσεις από τον καταγγελτικό λόγο του Μαξίμου.

Κυβερνητικές πηγές, εξάλλου, είναι πυρ και μανία και με τον Βαγγέλη Βενιζέλο, ο οποίος μίλησε για αντίστροφο σκάνδαλο Novartis αφήνοντας αιχμές για διώξεις στην επόμενη Βουλή σημερινών κυβερνητικών στελεχών.

Υπενθυμίζουν πως ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Σαμαρά είναι ειδικός, από την εποχή Τσοχατζόπουλου, στα κουκουλώματα σκανδάλων.

Σημειώνουν, επίσης, πως με αφορμή τη Novartis γίνεται κατανοητό γιατί ΝΔ και ΚΙΝΑΛ αρνήθηκαν να υπερψηφίσουν κατά τη Συνταγματική Αναθεώρηση την ερμηνευτική δήλωση στο άρθρο 86 με την οποία διασαφηνίζεται ότι, για παράδειγμα, η δωροδοκία δεν περιλαμβάνεται στα καθήκοντα ενός υπουργού.

Όπως κι αν έχει, η δικαστική διελκυστίνδα δίνει την ευκαιρία στο Μαξίμου να θυμίσει στην κοινή γνώμη το βίο και την πολιτεία της κυβέρνησης Σαμαρά- Βενιζέλου με την οποία ταυτίζεται και η σημερινή ηγεσία της ΝΔ.

Τη Μεγάλη Εβδομάδα οι 120 δόσεις

Στη δε οικονομία το πιθανότερο είναι πως οι 120 δόσεις θα φτάσουν στη Βουλή στις αρχές της Μεγάλης Εβδομάδας ώστε οι Έλληνες να πάνε στα χωριά τους το Πάσχα με αναπτερωμένο ηθικό!

Στο μεταξύ, ο κ. Τσακαλώτος βρίσκεται ήδη στην Ουάσιγκτον για την Εαρινή Σύνοδο του ΔΝΤ κατά την οποία θα επιχειρήσει να πείσει για την αποπληρωμή του ακριβού χρέους του Ταμείου, όπως άλλωστε συνέβη και με την Ιρλανδία και την Πορτογαλία πριν τρία χρόνια.

Σε αυτό το πλαίσιο, κρίσιμη θεωρείται πως θα είναι η σημερινή (Παρασκευή) συνάντησή του με την Κριστίν Λαγκάρντ.

Εκτιμάται πως αν το αίτημα γίνει αποδεκτό, τότε η χώρα μας θα εξοικονομήσει ήδη από φέτος ένα ποσό κοντά στα 250.000.000 ευρώ το οποίο μπορεί να κατευθυνθεί σε νέα μέτρα ελάφρυνσης των βαρών των πολιτών.

 

 

 

 

Loading