Με τον πρόεδρο του ΦΟΔΣΑ Μ. Γεράνη συναντήθηκε ο Γ. Καμαρινός

Στο πλαίσιο του κρίσιμου ζητήματος που αφορά τη διαχείριση των απορριμμάτων, ο υποψήφιος δήμαρχος Κορδελιού – Ευόσμου, Ιωάννης Καμαρινός συναντήθηκε σήμερα με τον πρόεδρο του ΦΟΔΣΑ, Μιχάλη Γεράνη.

propoli

Ο τελευταίος αφού αρχικά ευχήθηκε καλή επιτυχία στις επικείμενες εκλογές στον Ι. Καμαρινό στη συνέχεια προχώρησε σε ενημέρωση για την πορεία υλοποίησης του Περιφερειακού Σχεδιασμού Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων.

Όπως αναφέρουν τα στοιχεία στους 38 δήμους της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, παράγονται ετησίως 800.000 τόνοι αστικών απορριμμάτων. Όπως πρόσθεσε ο Μ. Γεράνης από τις αρχές του 2020 θα διατίθενται και οι καφέ κάδοι για οργανικά απόβλητα – οικιακής διαλογής – ενώ για την αποκομιδή κάθε δήμος θα χρησιμοποιεί ειδικά απορριμματοφόρα.

Επιπλέον, ο πρόεδρος του ΦΟΔΣΑ στάθηκε στην ανάγκη για άμεση επέμβαση των δήμων της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας στη δημιουργία πράσινων σημείων – χώρων ώστε να εφαρμοστεί η διαλογή στην πηγή – όπως υπαγορεύει άλλωστε η νομοθεσία.

«Αφού τοποθετήσουμε στον μπλε κάδο τα υλικά συσκευασίας και στον καφέ κάδο τα οργανικά απορρίμματα, στον πράσινο κάδο θα μένει το υπόλειμμα. Αυτό σημαίνει ότι μειώνεται ο όγκος των απορριμμάτων πράγμα το οποίο και αποτελεί τόσο εθνικό όσο και ευρωπαϊκό στόχο» τόνισε συγκεκριμένα ο Μ. Γεράνης.

Από την πλευρά του ο Ι. Καμαρινός δήλωσε  ότι «η διαχείριση των απορριμμάτων είναι σημαντική για τους πολίτες, τη δημόσια υγεία και το περιβάλλον δεν είναι θέμα που προσφέρεται για ψηφοθηρία. Οφείλουμε να εργαστούμε όσο μπορούμε για ένα πράσινο μέλλον, να βελτιώσουμε την ποιότητα ζωής των παιδιών μας» .

Επίσης ο υποψήφιος δήμαρχος Κορδελιού –Ευόσμου δεν παρέλειψε να συγχαρεί τον Μ. Γεράνη για τη συμβολή του στον τομέα διαχείρισης απορριμμάτων σε ολόκληρη την Κεντρική Μακεδονία.

Τέλος, οι δύο άνδρες θυμήθηκαν την άψογη συνεργασία που είχαν στο παρελθόν ως μέλη της εκτελεστικής επιτροπής του πρώην ΣΟΤΑΝΘ (Περιφερειακή Ενότητα ΦΟΔΣΑ Θεσσαλονίκης). «Τότε ξεκινήσαμε και ανοίξαμε δρόμο για την ολοκληρωμένη διαχείριση των στέρεων αποβλήτων και τη λειτουργία του ΣΜΑ Ευκαρπίας», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Γεράνης.

Loading