INTIME

Χρ. Κέλλας: «Η κυβέρνηση κοροϊδεύει τον κόσμο κατάμουτρα»

Για τον λαϊκισμό στην Ευρώπη και στην Ελλάδα κατηγορώντας τον ΣΥΡΙΖΑ ότι «κοροϊδεύει τον κόσμο κατάμουτρα», μίλησε στην εκπομπή «Politik-Μιλάμε Πολιτικά» στο Flash Radio 99.4 της Θεσσαλονίκης και στον Θόδωρο Παπαδόπουλο, ο βουλευτής Λαρίσης της Νέας Δημοκρατίας Χρήστος Κέλλας.

propoli

Σε ερώτηση που δέχθηκε σχετικά με το ζήτημα ο βουλευτής της αξιωματικής αντιπολίτευσης εκτίμησε ότι «βεβαίως ο λαϊκισμός είναι το πρόβλημα της σύγχρονης εποχής. Και η Ελλάδα κατέχει την πρώτη θέση σε αυτό το επίπεδο στον λαϊκισμό την τελευταία τετραετία, με τον πρωθυπουργό που έχουμε και την παρούσα κυβέρνηση και νομίζω και το πιστεύω ακράδαντα ότι στις επερχόμενες εκλογές η Νέα Δημοκρατία και ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα είναι αυτός ο οποίος θα νικήσει τον λαϊκισμό πρώτος σε όλη την Ευρώπη».

Όσον αφορά την φερόμενη άνοδο της ακροδεξιάς στην Ευρώπη, τόνισε ότι δεν είναι «ακροδεξιά τα κόμματα αυτά, είναι τα πιο δεξιά κόμματα και κυρίως οφείλεται στο γεγονός σε ένα μεγάλο ποσοστό στο φαινόμενο της μεταναστευτικής πολιτικής που ασκείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση γενικότερα και τα εκατομμύρια των μεταναστών τα οποία εισέρρευσαν ξαφνικά και σε μεγάλο χρονικό διάστημα στην Ευρώπη.

Εάν δεν ασκηθούν οικονομικές πολιτικές, δεν δοθούνε κίνητρα και οικονομικές ενισχύσεις στις χώρες προέλευσης των μεταναστών ώστε να υπάρξει ανάπτυξη, να βρούνε δουλειά συντηρήσουν τις οικογένειές τους και να τρώνε ψωμί, δεν πρόκειται να λυθεί το μεταναστευτικό».

«Άστοχη η δήλωση Πολάκη για την γρίπη»

Σε ερώτηση που δέχθηκε σχετικά με την δήλωση του αναπληρωτή υπουργού Υγείας για την γρίπη, και με την ιδιότητά του ως γιατρός, ο Χ. Κέλλας εκτίμησε «ότι είναι πολιτική δήλωση την οποία θεωρώ άστοχη το να έχουμε 120 νεκρούς κα να λες ότι είναι καλή χρονιά γιατί τη προηγούμενη χρονιά είχαμε 150. Το θεωρώ τελείως άστοχο. Υπάρχουν προβλήματα στον χώρο της υγείας, πρέπει οπωσδήποτε να αυξηθεί ο εμβολιασμός, πέραν από τις ομάδες υψηλού κινδύνου, υπάρχει και μια τάση ή μόδα κατά των εμβολίων. Αυτά πρέπει να σταματήσουν».

Από την άλλη πλευρά, τόνισε ότι «αυτό το οποίο πρέπει να γίνει είναι η καλύτερη διαχείριση των οικονομικών, και να δοθούνε προτεραιότητες. Η κυβέρνηση αυτή έχει θέσει προτεραιότητά της τα επιδόματα, την επιδοματική πολιτική και βεβαίως για καθαρά ιδεοληπτικούς και ψηφοθηρικούς λόγους. Νομίζω πρέπει να γίνει ανάλογη διανομή κονδυλίων και να υπάρξουνε βελτιώσεις σε τομείς βασικούς. Και βασικότεροι τομείς είναι η υγεία και η παιδεία, και οπωσδήποτε και πρέπει να το δει η κυβέρνηση σοβαρά».

Σε ερώτηση που δέχθηκε σχετικά με το σενάριο πρόωρων εκλογών, ο Χ. Κέλλας απάντησε πως «ναι εγώ το αφήνω ανοιχτό. Πιστεύω ότι θα αιφνιδιάσει ο πρωθυπουργός. Ακούμε ότι θα γίνουν τον Οκτώβριο αλλά ακούμε και τον ίδιο τον πρωθυπουργό να λέει ότι κάποιοι τον γαργαλάνε».

Τέλος, κατηγόρησε την κυβέρνηση πως «κάνει ακριβώς τα αντίθετα από αυτά που λέει. Είναι η αίσχιστη μορφή λαϊκισμού και βεβαίως κοροϊδεύει τον κόσμο κατάμουτρα. Ο κόσμος θα πρέπει να δώσει την απάντησή του στις επερχόμενες κάλπες».

Loading