Στο Παναναπηρικό Συλλαλητήριο ο Χάρης Αηδονόπουλος

Το «παρών» στο Παναναπηρικό Συλλαλητήριο που διοργάνωσε την Κυριακή (2/12) η Εθνική Συνομοσπονδία ΑΜΕΑ στο Άγαλμα Βενιζέλου έδωσε ο υποψήφιος δήμαρχος Θεσσαλονίκης Χάρης Αηδονόπουλος.

propoli

Ως αντιπεριφερειάρχης Κοινωνικής Συνοχής και Αλληλεγγύης επί τετραετία και σήμερα ως Συντονιστής Κοινωνικής Συνοχής και Μεταναστευτικού, ο κ. Αηδονόπουλος είναι ο άνθρωπος που στην ουσία «έστησε» στην Κεντρική Μακεδονία το πρόγραμμα «Συμμετέχω Ισότιμα» με δράσεις αθλητισμού και πολιτισμού για άτομα με σωματική, κινητική, νοητική ή αισθητική αναπηρία.

Ανάμεσά τους, προγράμματα ιστιοπλοίας σε λίμνες, πλεύσεις ποταμών, ράφτινγκ, οικοτουρισμό, καταδύσεις με αναπηρικό αμαξίδιο, ιππασία, αγώνες δρόμου, αναρρίχηση με σχοινιά, τοξοβολία, μπάντμιντον κ.α. για ΑΜΕΑ , αλλά και άτομα που βρίσκονται στα όρια του κοινωνικού αποκλεισμού και φιλοξενούνται σε δομές.

Επίσης, τη «σφραγίδα» της αντιπεριφέρειας επί των ημερών του φέρουν πολιτιστικές εκδηλώσεις όπως η Χριστουγεννιάτικη συναυλία που γίνεται τα τελευταία χρόνια για παιδιά με Σύνδρομο Ντάουν, διανομή τροφίμων, παροχές ιματισμού κ.α.

Με την ίδια ιδιότητα ο κ. Αηδονόπουλος έχει επίσης στηρίξει ενεργά συλλαλητήρια ανάλογα με το χθεσινό σε Ημαθία, Πέλλα, Πιερία, Σέρρες, Κιλκίς κ.α.

«Ως αντιπεριφερειάρχης και ως ιατρός, έχω γνωρίσει από κοντά την αγωνία και τον αγώνα των ανθρώπων με ειδικές δεξιότητες για ισότιμη ένταξη, υγεία, αξιοπρεπή δουλειά, εκπαίδευση ξεπέρασμα των προκαταλήψεων και των δυσκολιών διαβίωσης σε μια πόλη με ελλιπείς υποδομές», δήλωσε ο υποψήφιος δήμαρχος Θεσσαλονίκης.

«Η ισότιμη συμμετοχή κοινωνικών ομάδων με διαφορετικότητα, αποτελεί ύψιστο καθήκον μιας πολιτισμένης πολιτείας και σαφώς μιας σύγχρονης Δημοτικής Αρχής», πρόσθεσε και κατέληξε λέγοντας: «Και θέλουμε και ξέρουμε και μπορούμε να το πετύχουμε».

Loading