Σπ. Σταματάκης: «Να καταθέσουμε στην κοινωνία ένα αναπτυξιακό πρόγραμμα»

Στον Flash Radio 99.4 της Θεσσαλονίκης και στην εκπομπή της Μίνας Αφεντούλη φιλοξενήθηκε ο υποψήφιος Δήμαρχος Δέλτα με την Παράταξη «Ξεκινάμε» Σπύρος Σταματάκης.

propoli
Ο κ. Σταματάκης μεταξύ άλλων τοποθετήθηκε για την ταυτότητα και την ιδιαιτερότητα του δήμου Δέλτα, το πρόβλημα με τον συγκεντρωτισμό στη διοίκησή του, καθώς και για τις προτεραιότητες της παράταξης «Ξεκινάμε». 
Ο κ. Σταματάκης αρχικά ανέφερε πως η προσπάθεια της Παράταξης «Ξεκινάμε» έχει να κάνει με την προοπτική της εξωστρέφεια στο δήμο Δέλτα, όντας μάλιστα και πρώτη προτεραιότητα. «Ο δήμος έχει να κάνει με όλες τις πτυχές της ζωής των δημοτών, εμπλέκεται σε όλες τις δομές. Η προσπάθειά μας είναι σοβαρή γι’αυτό άλλωστε θέλουμε να καταθέσουμε στην κοινωνία ένα αναπτυξιακό πρόγραμμα, το οποίο να έχει υψηλό δείκτη προσδοκιών αλλά να είναι εφαρμόσιμο», ανέφερε χαρακτηριστικά.
Και πρόσθεσε: «Να μην κάνουμε ψεύτικα “θέλω” στην κοινωνία. Αυτό μας το επιτρέπει η εμπειρία στα τόσα χρόνια που βρισκόμαστε στην αυτοδιοίκηση και εγώ προσωπικά αλλά και πολλά στελέχη του ψηφοδελτίου. Και αυτό γιατί, έχουμε κάνει ένα “πάντρεμα” της εμπειρίας με τους νέους ανθρώπους που θέλουν να μπουν στα κοινά, αν και αυτό είναι πολύ δύσκολο γιατί υπάρχει πια απαξίωση και στην αυτοδιοίκηση και στην κεντρική πολιτική σκηνή».
«Παρόλα αυτά, αυτή η προσπάθεια θεωρώ ότι θα έχει ένα πολύ καλό αποτέλεσμα σε ό,τι αφορά το ποιος θα είναι ο επόμενος δήμαρχος στο δήμο Δέλτα», επισήμανε ο Σπ. Σταματάκης.

«Τεράστια προβλήματα ο δήμος Δέλτα μετά τον “Καλλικράτη”»

Ο υποψήφιος δήμαρχος Δέλτα εξέφρασε την άποψη ότι ο δήμος Δέλτα μετά τη συνένωση που έγινε με τον «Καλλικράτη», έχει «τεράστια προβλήματα». «Ειδικά ο δήμος Δέλτα, ο οποίος μάλιστα έχει χαρακτηριστικά κράτους: έχει θάλασσα, ποτάμια, τα ΤΕΙ, έχει αστικές περιοχές, πρωτογενή τομέα. Δηλαδή, σε ό,τι αφορά την ανάπτυξη σε κάθε τομέα, μπορούν να εφαρμοστούν χιλιάδες πιλοτικά προγράμματα, προκειμένου να αναβαθμιστεί η εξωστρέφεια του δήμου, η οποία έχει χαθεί τα τελευταία χρόνια», επισήμανε ο κ. Σταματάκης.

«Αυτό θα αλλάξω αν εκλεγώ»

Συνεχίζοντας ο υποψήφιος δήμαρχος Δέλτα που δηλώνει αισιόδοξος στις επικείμενες αυτοδιοικητικές εκλογές και τα αποτελέσματά τους, αποκάλυψε πως το πρώτο πράγμα που θα αλλάξει ως διοίκηση -αν εκλεγεί- είναι το «μοντέλο διοίκησης». «Θα αποκεντρωθεί ο δήμος, θα αλλάξουν διάφορες δομές υπηρεσιών σε ό,τι έχει να κάνει με την εξυπηρέτηση του πολίτη, θα αξιοποιήσουμε διάφορα τεχνολογικά μέσα μιας και βρισκόμαστε στο 2020. Όλα αυτά, θα γίνουν άμεσα ούτως ώστε να καταλάβουν οι δημότες ότι κάτι “αλλάζει”, ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Σταματάκης

Και πρόσθεσε: «εμείς θα ενεργοποιήσουμε τους δημότες μας, να συμμετέχουν στα κοινά, να μπουν στο διάλογο, να ξέρουν ποιο είναι το αύριό τους και ποιο είναι το σχέδιο του δημάρχου και της διοίκησης».

«Το δεύτερο που θα αλλάξει άμεσα είναι να γίνουν διάφορες δράσεις που τις επιτρέπει η νομοθεσία σε διάφορες μορφές ΣΔΙΤ – αναπτυξιακές, είτε αφορά το τεχνικό κομμάτι είτε αφορά το πολιτιστικό κομμάτι είτε αφορά τα κοινωνικά δρώμενα, το οποίο θα αφορά την εμπλοκή των νέων», διαμήνυσε ο υποψήφιος δήμαρχος Δέλτα.

Ακούστε όλα όσα είπε ο Σπ. Σταματάκης στον Flash 99.4:

Loading