Ταχιάος: «Μπορώ να παίξω το παιχνίδι της συναίνεσης»

Ως «φρικτό πρόβλημα» χαρακτήρισε το ζήτημα της έλλειψης καθαριότητας στην πόλη της Θεσσαλονίκης, στην εκπομπή «Μιλάμε Πολιτικά», στον Flash Radio 99.4, ο υποψήφιος δήμαρχος της πόλης, Νίκος Ταχιάος.

propoli

Λίγες μόνο μέρες μετά την ανακοίνωση της υποψηφιότητάς του και την απονομή χρίσματος στο πρόσωπό του, από τον πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκο Μητσοτάκη, ο κ. Ταχιάος, δήλωσε ότι σε πόλεις του εξωτερικού, τα ζητήματα της καθαριότητας και του κυκλοφοριακού, αποτελούν «αυτονόητα» θέματα.

Ερωτηθείς για το εάν τον απασχολεί το γεγονός, ότι υπάρχουν αρκετοί κεντροδεξιοί υποψήφιοι για τον δήμο Θεσσαλονίκης, ο κ. Ταχιάος, απάντησε πως «και ναι και όχι», ενώ άφησε μετέωρο και το ζήτημα της συνεργασίας, δηλώνοντας ότι πιθανότατα δεν θα υπάρξει ευρεία συνεργασία με άλλους υποψηφίους.

«Μπορώ να παίξω το παιχνίδι της συναίνεσης»

Παράλληλα, στο ζήτημα που αφορά το ενδεχόμενο μετεκλογικής συνεργασίας με άλλες παρατάξεις, ο υποψήφιος δήμαρχος Θεσσαλονίκης, δήλωσε ότι «μπορεί να παίξει το παιχνίδι της συναίνεσης, και σαν καλός μαέστρος να κουνήσει τη μπαγκέτα».  Από την πλευρά του, ξεκαθάρισε ότι προσπαθεί να χαμηλώσει τους τόνους, καθώς δεν υπάρχει πρόθεση για σύγκρουση.

Ο κ. Ταχιάος, υποστήριξε ότι η πόλη δε χρειάζεται έναν «ακραίο δήμαρχο», τονίζοντας ότι υπάρχει ζήτημα συναίνεσης στην πόλη, γεγονός που βλάπτει την εικόνα της.

Αναφερόμενος στην Συμφωνία των Πρεσπών, επέρριψε ευθύνες στον εν ενεργεία δήμαρχο, Γιάννη Μπουτάρη, τον οποίον κατηγόρησε ότι «δεν ακροάστηκε την πόλη», η οποία διχάστηκε από το συγκεκριμένο ζήτημα.

Ακόμα, ξεκαθάρισε ότι βασικός του στόχος, αποτελεί η ανατροπή του παρόντος κλίματος, ούτως ώστε οι πολίτες της Θεσσαλονίκης να κατανοήσουν ότι ο ίδιος «εννοεί τα όσα λέει».

Loading