Χρ. Αντίνου: «Ο δήμος Κορδελιού-Ευόσμου έχει ανάγκη από διοίκηση με όραμα»

«Ο δήμος Κορδελιού – Ευόσμου έχει ανάγκη από μία διοίκηση με όραμα και διάθεση για κοινωνικό έργο» τόνισε ο υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος  Κορδελιού – Ευόσμου με την Παράταξη «Ξεκινάμε από την αρχή», με επικεφαλής τον Ιωάννη Καμαρινό, Χρήστος Αντίνου, μιλώντας στο Flash Radio 99.4 και στην εκπομπή «Politik-Μιλάμε Πολιτικά» με τους Θόδωρο Παπαδόπουλο και Σταμάτη Βαλασιάδη.

propoli

Ο κ. Αντίνου εξαπολύοντας αιχμές τόσο στην προηγούμενη διοίκηση του δήμου Κορδελιού – Ευόσμου με δήμαρχο τον Στάθη Λαφαζανίδη, όσο και στη νυν διοίκηση με δήμαρχο τον Πέτρο Σούλα, αναφορικά με τα προβλήματα τα οποία παραμένουν μακροχρόνια άλυτα, εξήγησε πως η Παράταξη «Ξεκινάμε από την αρχή» με επικεφαλής τον Ι. Καμαρινό, είναι έτοιμη να αλλάξει προς το καλύτερο την περιοχή.

Απαντώντας στην ερώτηση για το ποιοι είναι οι λόγοι που τον οδήγησαν να είναι υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος στο δήμο Κορδελιού – Ευόσμου, ο κ. Αντίνου εξήγησε πως «ένας λόγος είναι η καθημερινότητα, όλα αυτά τα καθημερινά προβλήματα που βλέπουμε και αναρωτιόμαστε για ποιους λόγους δεν λύνονται. Είναι ένα στοίχημα με τον εαυτό μου, για το αν θα μπορέσω να τα λύσω», ανέφερε χαρακτηριστικά, συνεχίζοντας πως ο 2ος σημαντικός λόγος, είναι ο Γιάννης Καμαρινός. «Είναι ένας άνθρωπος που με έκανε να πιστέψω πως μπορούμε να κάνουμε τον τόπο μας καλύτερο. Δουλεύει πολύ, είναι οργανωτικός και με έκανε να πιστέψω πως όλα αυτά που συζητάμε στο τραπέζι μας θα μπορέσουμε να τα κάνουμε πράξη».

Γ.Π.Σ.: Το μακροχρόνιο πρόβλημα του δήμου

Αναφορικά με το πρόβλημα του Γενικού Πολεοδομικού Σχεδίου (Γ.Π.Σ.), ο κ. Αντίνου εξήγησε πως «το ζήτημα αυτό κρατάει από το 2007, όταν και ξεκίνησε η προηγούμενη διοίκηση να κάνει την αλλαγή. Φτάσαμε σήμερα το 2019 -και ενώ έπρεπε να πάρει γύρω στα δύο χρόνια η αλλαγή του Γ.Π.Σ.-, το πρόβλημα παραμένει το ίδιο. Κανένας δεν αναλαμβάνει τις ευθύνες του, ούτε οι προηγούμενοι ούτε οι νυν. Φτάσαμε 12 χρόνια μετά να έχει ερημώσει όλος ο πεζόδρομος στο Κορδελιό, να έχουμε προβλήματα στη διαλογή και κανένας να μην αναλαμβάνει την ευθύνη», επισήμανε ο υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος.

Και πρόσθεσε: «είναι ένα πρόβλημα το οποίο αν δεν λυθεί μέχρι τέλος του χρόνου, θα ξαναπεράσουμε στην προγενέστερη κατάσταση, διότι η κυβέρνηση πέρασε μία τροπολογία και έδωσε μια παράταση μέχρι τις 31/12/2019, ότι σε όσους δήμους εκκρεμούν οι αλλαγές του Γ.Π.Σ. να τις διευθετήσουν έως το τέλος του 19’». Παράλληλα, ο κ. Αντίνου εξαπολύοντας αιχμές προς τη διοίκηση του κ. Σούλα, εξήγησε ότι «η σημερινή διοίκηση αν δεν τελειώσει το Γ.Π.Σ., η επόμενη από τις 1 Σεπτεμβρίου δεν θα μπορεί να το “τρέξει” σε τέσσερις μήνες. Από 21 μαγαζιά έμειναν 10 μαγαζιά στον πεζόδρομο, αντιλαμβάνεστε τι θα γίνει την επόμενη μέρα με τη νέα διοίκηση και το χρόνο που χρειάζεται για να αλλάξει το Γ.Π.Σ.», τόνισε ο κ. Αντίνου.

«Ευθύνεται 100% η διοίκηση»

Και πρόσθεσε: «δεν είναι μόνο η κρίση, εδώ μιλάμε για μία κατάσταση που ευθύνεται 100% ο Δήμος. Οι επιχειρηματίες ήρθαν, ήθελαν να ανοίξουν τα καταστήματά τους, αλλά δεν μπορούσαν. Ποιος επιχειρηματίας θα επενδύσει ένα μέρος που δεν μπορεί να πάρει άδεια; Πρέπει κάποιοι να αναλάβουν τις ευθύνες τους».

Πρόσφατα δημιουργήθηκε Εμπορικός Σύλλογος στο Κορδελιό και σε ερώτηση για το αν αυτή η κίνηση βοηθά στην οργάνωση των επιχειρηματιών, ο κ. Αντίνου διαμήνυσε πως «ο Σύλλογος φτιάχτηκε για να τους ανεβάσουμε το ηθικό. Νιώθαμε ότι οι καταστηματάρχες είναι εγκαταλελειμμένοι. Βλέπουν ότι υπάρχει μία αναρχία, παραβατικότητα και βλέπουν ότι δεν μπορεί η Διοίκηση να κάνει κάτι. Εγώ δεν θα πω ότι δεν θέλει, θα πω ότι δεν μπορεί. Δεν είναι ικανή αυτή η διοίκηση για να λύσει αυτά τα προβλήματα, διότι η κατάσταση είναι ακριβώς η ίδια εδώ και χρόνια».

Σε ερώτηση για το ποια είναι τα σημαντικότερα θέματα που πρέπει να λυθούν, ο κ. Αντίνου απάντησε χαρακτηριστικά πως: «είναι τα ίδια ακριβώς μακροχρόνια προβλήματα που έχουμε και σήμερα. Επί χρόνια λέμε: έχουμε πρόβλημα στην Ανδρ. Παπανδρέου με το πάρκινγκ. Ο κ. Λαφαζανίδης δεν έκανε τίποτα, είπαμε θα κάνει ο Σούλας. Δεν έκανε τίποτα. Είχαμε πρόβλημα με το ΓΠΣ στον πεζόδρομο, ο κ. Λαφαζανίδης δεν έκανε τίποτα, πιστέψαμε τον Σούλα, τίποτα πάλι. Με το πάρκινγκ που είναι κλειστό και πρέπει να ανοίξει, τίποτα και εκεί. Αυτά βλέπουμε και δεν ξέρω αν μπορούμε να συνεχίσουμε έτσι. Το σημαντικό είναι ότι δεν μπορεί να συνεχίσει έτσι ο δήμος. Ο δήμος πρέπει να αλλάξει και πρέπει να βελτιωθούν οι συνθήκες. Θα πρέπει να βγει μία νέα διοίκηση η οποία θα έχει όραμα για τον τόπο της και να έχει ανθρώπους στο δυναμικό της που θέλουν να κάνουν κοινωνικό έργο», τόνισε ο υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος.

«“Ξεκινάμε από την αρχή” έναν νέο τρόπο διοίκησης»

Ερωτώμενος τι πρεσβεύει το όνομα της παράταξης του Ι. Καμαρινού, ο κ. Αντίνου εξήγησε πως το «“ξεκινάμε από την αρχή”, είναι ότι πιο επίκαιρο αυτή τη στιγμή από όλα τα συνθήματα που έχω ακούσει, από όλες τις παρατάξεις. Αυτό το σύνθημα δείχνει την επόμενη μέρα. “Ξεκινάμε από την αρχή” έναν νέο τρόπο διοίκησης. Ξεκινάμε από την αρχή στον τρόπο που διοικούμε και στον τρόπο που συνεργαζόμαστε. Η αντιπολίτευση πια δεν θα είναι άγονη. Θα πρέπει να φέρνει πρόταση στο Δημοτικό Συμβούλιο και αν δεν έχει, θα ψηφίσει την πρόταση της Διοίκησης. Είναι ένας καινούριος τρόπος διοίκησης, για όλο τον τόπο. Το καταλάβαμε και γι’ αυτό επικεντρωνόμαστε στα προβλήματα αυτά και όχι στον αντίπαλο. Όταν το καταλάβουν και οι αντίπαλοι, θα πάμε μπροστά. Γιατί την επόμενη μέρα, τα προβλήματα του τόπου είναι κοινά για όλους», ανέφερε χαρακτηριστικά.

«Το πιο σημαντικό πρόβλημα είναι το πάρκινγκ»

Σε ερώτηση για το ποια είναι τα σοβαρότερα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο δήμος Κορδελιού – Ευόσμου, ο κ. Αντίνου επισήμανε πως το μεγαλύτερο, είναι εκείνο με το πάρκινγκ. «Είναι ένα κυνήγι χαμένου θησαυρού. Δεν μπορείς να βρεις πάρκινγκ στο Κορδελιό και άμα βρεις, είναι σαν να πέτυχες το τζόκερ. Εμείς σαν διοίκηση θα φτιάξουμε ένα πάρκινγκ, θα δημιουργήσουμε συνθήκες τουρισμό στο δήμο μας, ενώ έχουμε και ως στόχο μία μεγαλύτερη αγοραστική δύναμη και στο Κορδελιό, αλλά και στον Εύοσμο. Επίσης, έχουμε θέμα με το θέατρο στη Μοναστηρίου, είναι μία κτηριακή εγκατάσταση η οποία μένει ανενεργή τα τελευταία χρόνια και πρέπει να μπει σε λειτουργία. Έχουμε επίσης το πρόβλημα πάνω από την Περιφερειακή με το γήπεδο Ποδοσφαίρου, όπως και με το Κολυμβητήριο. Έχουν περάσει 15 χρόνια από το 2004 -μιας και είναι έργο επί Ολυμπιακών αγώνων- και να δεν έχουμε ένα κολυμβητήριο;», διερωτάται ο κ. Αντίνου, συνεχίζοντας πως: «υπάρχουν δήμοι με τον μισό πληθυσμό που έχουν κολυμβητήριο. Αυτοί οι προβληματισμοί δεν είναι δικοί μου, είναι των πολιτών. Πρέπει να αλλάξει ο τρόπος διοίκησης. Πρέπει να ξεκινήσουμε έναν νέο τρόπο διοίκησης, θέλουμε να αφήσουμε το στίγμα μας στον τόπο, θέλουμε να κάνουμε έργα που θα δώσουν πνοή στην περιοχή».

Η παραβατικότητα και το… ένα περιπολικό

Σχετικά με την παραβατικότητα και το πώς θα λυθεί, καθώς προκαλεί «πονοκέφαλους» τόσο στους πολίτες, όσο και στους καταστηματάρχες -και ειδικά στον πεζόδρομο του Κορδελιού-, ο κ. Αντίνου τόνισε πως πρόκειται για ένα «σοβαρό ζήτημα, το οποίο είναι και θέμα της κεντρικής εξουσίας». «Ο δήμος πρέπει να δώσει τη σωστή διάσταση στην αστυνομία και στο κράτος το πρόβλημα που αντιμετωπίζουμε. Ίσως η διοίκηση δεν ασκεί την κατάλληλη πίεση για να κάνουν αυτά που πρέπει να κάνουν. Π.χ.: Ο Εύοσμος έχει ένα περιπολικό. Ο δήμος Νεαπόλεως έχει δύο περιπολικά. Οι κάτοικοι εκεί πέρα είναι μισοί και η παραβατικότητα είναι λιγότερη σε σχέση με το δήμο Κορδελιού – Ευόσμου. Η δικιά μας η διοίκηση δεν μπόρεσε να πιέσει και να πάρει ένα 2ο δημοτικό τάξης; Αυτό θα δημιουργήσει μία ασφάλεια στους πολίτες και ένα φόβο στα παραβατικά στοιχεία. Χρειάζεται ένα 2ο περιπολικό ο δήμος, απλά πρέπει κάποιος να το ζητήσει», τόνισε ο κ. Αντίνου.

Κλείνοντας, ο υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος τόνισε πως ο Εύοσμος δημιούργησε επίσης Εμπορικό Σύλλογο και το προσεχές διάστημα θα πραγματοποιήσει και ημερίδα.

Ακούστε όλη τη συνέντευξη που έδωσε ο Χρήστος Αντίνου στον Flash 99.4:

Loading