«Έκνομες ενέργειες» καταγγέλλουν οι επιθεωρητές εργασίας

«Έκνομες ενέργειες» που «υπονομεύουν τους εργασιακούς αγώνες» καταγγέλλουν οι επιθεωρητές εργασίας, με αφορμή τα επεισόδια και τις επιθέσεις από ομάδα εργαζομένων στο Νεώριο Σύρου, στα τοπικά γραφεία του τμήματος επιθεώρησης εργασιακών σχέσεων.

propoli

Το περιστατικό σημειώθηκε στις 4 Ιουλίου και με ψήφισμά του το 2ο τακτικό συνέδριο της Ομοσπονδίας εκφράζει την απερίφραστη καταδίκη του.

«Να κινηθούν οι διαδικασίες για την απόδοση ευθυνών»

«Τέτοιες έκνομες ενέργειες, απ’ όπου και αν προέρχονται, αδικούν τον κόσμο της εργασίας, υπονομεύουν τους εργασιακούς αγώνες και φαλκιδεύουν τα εργασιακά δικαιώματα», τονίζεται μεταξύ άλλων στο ψήφισμα και ζητείται «απ΄ όλα τα συντεταγμένα πολιτειακά όργανα να κινήσουν τις προβλεπόμενες διαδικασίες για την απόδοση ευθυνών και την παραδειγματική τιμωρία των υπαιτίων, για την προστασία των επιθεωρητών εργασίας, την απρόσκοπτη άσκηση των καθηκόντων τους και την αποφυγή παρόμοιων ενεργειών και συμπεριφορών στο μέλλον».

Το περιστατικό

Σημειώνεται ότι τα επεισόδια έγιναν, ενώ είχε προγραμματιστεί στο Τμήμα Επιθεώρησης Εργασιακών Σχέσεων Σύρου-Μήλου η εξέταση εργατικής διαφοράς, την οποία είχαν αιτηθεί εργαζόμενοι του Νεωρίου, με αποτέλεσμα να μην διενεργηθεί η εξέταση του θέματος.

 

Loading